Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Medvěd s postupem

0.0
Medvěd s postupem

Potřebné ingredience

Perníkové těsto: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 1/2 hrnku cukru krupice, 2 1/2 hrnku mléka, 2 vejce, 2 prášky do perníku, 3/4 hrnku oleje, 2 lžíce kakaa, 2 čokoládové pudinky Sirupový pudink: 100ml šťávy, 200ml vody, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce polohrubé mouky, 150g másla, cukr moučka dle chuti. Krém: 1 máslo, 150g moučka cukr, 250ml mléka, 2 vrchovaté lžíce hrubé mouky.

Postup přípravy

Všechny přísady vymícháme do hladka a nalejeme do formy nebo do jiné formy nebo na plech. Pečeme při 170°C asi 30minut. Po vychladnutí rozřízneme a namažeme marmeládou.
V mém případě nechtěli marmeládu, tak jsem dělala sirupový pudink. Dáme sirup (koncentrovaný) jaký máte doma (já měla pomerančový) a dolejeme do 3OOml vodou. Přidáme pudink a mouku a uvaříme jako normální pudink. Necháme vystydnout. VYmixujeme s máslem a cukrem dle chuti (není třeba moc - pudink je již sladký dost). Boky natřeme čokoládovou polevou.
Zdobíme krémem. Vždy trošku krému dát do misky a obarvit požadovanou barvou. Květina je dělána ze zbytku sirupového pudinku.

Smícháme těsto.

Nalijeme do formy a dáme péct.

Rozkrojíme a naplníme sirupovým pudinkem. Normálně ale mažu marmeládou.

Potřeme boční strany čokoládou a dáme utuhnout do lednice. Pak začneme zdobit.

..a zdobíme a zdobíme...

Hotovo - snad udělá radost. Váha cca 1kg.

A ještě pohled ze strany.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

gonzar 30. 1. 2012, 21:25
Moc hezký medvídek. (Y) (Y) (Y) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (F) A jak chutnal? (hello) (hello)
mnamnulka 31. 1. 2012, 22:04
@gonzar Díky :-$ Měla jsem z toho strach, protože na perník jsem zatím nedávala nic jiného než marmeládu. Ale zakázka zněla žádná marmeláda, tak jsem si musela poradit... Bohužel jsem ho nemohla ochutnat. :´( Prý ale byl excelentní. A i paní, která vůbec nemusí sladké dětem uzobávala a říkala, že jim asi nic nenechá ,-) ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie