Medvěd s postupem
Potřebné ingredience
Perníkové těsto: 3 hrnky polohrubé mouky, 1 1/2 hrnku cukru krupice, 2 1/2 hrnku mléka, 2 vejce, 2 prášky do perníku, 3/4 hrnku oleje, 2 lžíce kakaa, 2 čokoládové pudinky Sirupový pudink: 100ml šťávy, 200ml vody, 1 vanilkový pudink, 2 lžíce polohrubé mouky, 150g másla, cukr moučka dle chuti. Krém: 1 máslo, 150g moučka cukr, 250ml mléka, 2 vrchovaté lžíce hrubé mouky.
Postup přípravy
V mém případě nechtěli marmeládu, tak jsem dělala sirupový pudink. Dáme sirup (koncentrovaný) jaký máte doma (já měla pomerančový) a dolejeme do 3OOml vodou. Přidáme pudink a mouku a uvaříme jako normální pudink. Necháme vystydnout. VYmixujeme s máslem a cukrem dle chuti (není třeba moc - pudink je již sladký dost). Boky natřeme čokoládovou polevou.
Zdobíme krémem. Vždy trošku krému dát do misky a obarvit požadovanou barvou. Květina je dělána ze zbytku sirupového pudinku.
Smícháme těsto.
Nalijeme do formy a dáme péct.
Rozkrojíme a naplníme sirupovým pudinkem. Normálně ale mažu marmeládou.
Potřeme boční strany čokoládou a dáme utuhnout do lednice. Pak začneme zdobit.
..a zdobíme a zdobíme...
Hotovo - snad udělá radost. Váha cca 1kg.
A ještě pohled ze strany.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé