Pejsek s postupem
Potřebné ingredience
světlý piškotový korpus,pařížská šlehačka,vanilkový krém,banány,mandarinky,WI a mléčná hmota
Postup přípravy
stínovala jsem ho kakaem,ale zapoměla jsem mu dát obojek,jak bylo teplo a vytáhla jsem dort z ledničky,tak se orosil a stínování se trochu pokazilo,jsou tam mapky...-( bohužel se to už spravit nedalo..
fotila jsem až od této chvíle...korpusy jsem upekla čtyři,kulatý 26cm,dva v malých miskách o průměru 11cm-na hlavu , a jeden v nerez misce - na punčovinu :-)
kulatý korpus jsem po bocích seřízla do podlouhlého tvaru ,prokrojila,promazala a z bočních odřezaných částí jsem vyskládala a promazala ještě jednu vrstvu nahoru,záda jsem dorovnala punčovinou.Hlavu jsem krémem slepila ze dvou půlek upečených v miskách a okrájela do potřebného tvaru,nožky jsou celé z punčoviny
hlavičku jsem zajistila jednou špejlí,protože pejska čekal delší převoz,tak aby ji cestou neztratil :-)
sestaveného pejsana jsem omazala a dala pořádně vychladit
mezitím jsem si připravila uši a ocásek z mléčného marcipánu a potáhla wi
kosticí jsem naznačila srst
potáhla jsem ho wi...
tímhle rádlem jsem odřezala přebytečnou hmotu, je zakulacené,není ostré a hmotu nepoškodí,pěkně po ní klouže...
touto zahnutou hladkou kosticí,jakoby podstrkávám okraje pod dort ...
kosticí jsem opatrně vytlačila tlapky...
nalepila ušiska a ocásek a narýhovala srst...
KUK :-))
no dobře...pro pořádek,takhle jsem je navrstvila :o)))
pak už jen čumánek,jazýček,vystínovat kakaem...
ještě zadeček s ocáskem a obojek...ten bych příště určitě nezapoměla nasadit před stínováním...
no.. je trochu baculatější ,ale je to ještě štěnátko....:-)))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé