Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept

Prašivá placka

0.0
Prašivá placka

Potřebné ingredience

36dkg polohrubé mouky , 12dkg cukru , vanilkový cukr , 15 dkg tuku -např.Hera , asi 1/4 l mléka , kypřící prášek , 3 vejce , povidla švestková nebo hrušková -jsou-li příliš sladká nebo přislazovaná,dáme do těsta a drobenky méně cukru, na drobenku cukr,tuk a poloh.mouka

Postup přípravy

Utřeme cukr se žloutky a tukem,po trošce přidáme mléko,potom mouku s kypřícím práškem a nakonec ušlehaný sníh z bílků.Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.Rovnoměrně rozetřeme povidla a posypeme drobenkou.Pečeme ve vyhřáté troubě , dokud není špejle po zapíchnutí do placky suchá.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Janci (upraveno) 11. 2. 2009, 18:51
Blani, (F) ráda bych zkusila Vaší "prašivou placku" ;-) ale chci se zeptat, jaká je konzistence toho těsta? Píšete těsto nalijeme... ale jak potom na to těsto budu mazat povidla, když je tekuté *-) Předpokládám, že to je myšleno na syrové, když je na tom drobenka *-) Omlouvám se za tolik dotazů, ale recept by se mi díky povidlům hodil, ale nerada bych to nějak zvrtala ;-) (H)
Casablanka 12. 2. 2009, 20:33
@Janci Jani.Těsto je polotekuté,takže jej lze dobře "nalít" na pekáč a eventuelně ještě rozetřít a na syrové ještě zlehka rozetřeme povidla.Nevadí,když to nebude rovnoměrně.Ať se dílo podaří a dobrou chuť. (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie