Prašivá placka
Potřebné ingredience
36dkg polohrubé mouky , 12dkg cukru , vanilkový cukr , 15 dkg tuku -např.Hera , asi 1/4 l mléka , kypřící prášek , 3 vejce , povidla švestková nebo hrušková -jsou-li příliš sladká nebo přislazovaná,dáme do těsta a drobenky méně cukru, na drobenku cukr,tuk a poloh.mouka
Postup přípravy
Utřeme cukr se žloutky a tukem,po trošce přidáme mléko,potom mouku s kypřícím práškem a nakonec ušlehaný sníh z bílků.Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.Rovnoměrně rozetřeme povidla a posypeme drobenkou.Pečeme ve vyhřáté troubě , dokud není špejle po zapíchnutí do placky suchá.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Janci
(upraveno)
11. 2. 2009, 18:51
Blani,
ráda bych zkusila Vaší "prašivou placku"
ale chci se zeptat, jaká je konzistence toho těsta? Píšete těsto nalijeme... ale jak potom na to těsto budu mazat povidla, když je tekuté
Předpokládám, že to je myšleno na syrové, když je na tom drobenka
Omlouvám se za tolik dotazů, ale recept by se mi díky povidlům hodil, ale nerada bych to nějak zvrtala






nahlásit
Casablanka
(upraveno)
12. 2. 2009, 20:33
@Janci
Jani.Těsto je polotekuté,takže jej lze dobře "nalít" na pekáč a eventuelně ještě rozetřít a na syrové ještě zlehka rozetřeme povidla.Nevadí,když to nebude rovnoměrně.Ať se dílo podaří a dobrou chuť.

nahlásit