Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 58 návštěvníků)

Perníčky

0.0
Perníčky

Potřebné ingredience

Pro mě nejlepší perníčky jaké jsem kdy jedla,jiné neděláme,receptík mám od tety..tyhle jsem pekla včera a mám pocit,že do vánoc nevydrží,nějak jich ubejvá:-) 650g hladké mouky, 100g medu, 50g rozehřátého tuku(já dávám heru), 250g moučkového cukru, 3-4 vejce, prášek do perníku a ejce na potření

Postup přípravy

všechny suroviny smícháme a vypracujeme těsto,pak už jen vyvalujeme,vykrajujeme a pečeme..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Eerinka 15. 12. 2011, 21:09
Taky jsem se do nich pustila, jsou měkoučké, uvidíme za pár dní :-D ale syn je miluje i tvrdší (Y) (Y)
veveřáček 15. 12. 2011, 21:49
@Eerinka Eriko tak to je jak u nás ,-) i když jsou tvrdší tak stejne nikdy nezbyde a užíráme všichni :-p
lulu77 30. 11. 2011, 21:11
Dobrý den, chtěla bych udělat tyto perníčky pro děti do školky na pondělí, myslíte,že když je v pátek upeču nebudou do pondělí tvrdé? Předem děkuji Lucie
veveřáček 1. 12. 2011, 10:47
@lulu77 Dobrý den Lucko,já je mám zatím stále tak nějak měkké..neříkám,že jsou jako po vytažení z trouby,ale jde to.jsou už trošku tužší,ale ukousnout se dají v pohodě a dělala jsem je myslím v sobotu *-)
eče 30. 11. 2011, 9:27
Dělám stejné, ale dávám ještě perníkové koření a malou lžičku sody.Jsou pak jemně nafouklé, porézní a lépe odvlhnou.....
veveřáček 30. 11. 2011, 11:19
@eče ano,ano,ten receptík je tady na MMB taky..koukala jsem na něj u paní Jany(psala níže),ale nikdy jsem ho nezkoušela :-$ tak třeba zkusím příští rok :-)
Bopa 30. 11. 2011, 8:37
Holky prosím poraďte ,-) Včera jsem si udělala těsto podle receptu,nechala do dnešního dne odležet,ale těsto se mi rozpadá (child12) je ještě možnost,jak těsto zachránit????? :-) Přidat med-vejce????!
veveřáček 30. 11. 2011, 20:55
@Bopa gratuluji (Y) snad budou i chutnat stejně jako nám |:o)
Bopa 30. 11. 2011, 16:45
@Bopa (Y) Povoleno...upečeno!!! (sampus) Děkuji (L)
veveřáček 30. 11. 2011, 21:00
@Bopa gratuluji (Y) tak snad budou chutnat stejně jako nám |:o)
veveřáček 30. 11. 2011, 10:58
@Bopa Jo jo,já taky nechávám vždycky než začnu ještě těsto pořádně povolit,zkuste snad to půjde (F) mě se ještě nestalo,že by se mi rozpadalo,tak nevím čím jiným by to mohlo být.. *-)
Anturka 30. 11. 2011, 10:53
@Bopa nechte je při pokojové teplotě povolit a pořádně prpracovat
žingi 30. 11. 2011, 7:58
dívám se,že taky nepřidáváte kakao,já peču tyto http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=76868&user=34593 (flower)
veveřáček 30. 11. 2011, 11:03
@žingi Tenhle receptík jsem tady zahlídla,vypadá dost podobně,jen je tam navíc ta soda že?tak to taky někdy vyzkouším :-p třeba budou ještě lepší než ty moje :-) receptík s kakaem jsem taky jednou zkoušela,ale moc nám nešmakovali ,-) a ani se tenkrát moc nepovedly :-S
žingi 30. 11. 2011, 11:04
@veveřáček tak ty moje s kakeem vypadají pěkněa,le přesně jak píšete,na chuť nám nejedou +o( :-$ :-$ :-$
veveřáček 30. 11. 2011, 11:16
@žingi no právě,mě to s tím kakaem nějak nesedí :-p ale každý má jiné chutě,někdo na ně zase nedá dopustit :-) můj přítel se považuje za znalce a odborníka přes perníčky :-D :-D a tyhle co dělám mi hrozně chválil a že prej ať hlavně jiný nedělám,že už si zvyk a že jiný by určitě stály za prd :-)
žingi 30. 11. 2011, 11:27
@veveřáček a to je hlavní (Y) (Y) (Y) (Y) (jezisek)
monca30 30. 11. 2011, 0:06
Dobrý večer, tak jsem je vyzkoušela, jsou moc dobré, pěkně se s těstem pracuje, ale mám je tvrdé. Jak dlouho a na kolik stupňů je mám péci? Díky Monika (stromecek) (stromecek) (stromecek)
veveřáček 30. 11. 2011, 10:54
@monca30 Mončo,peču tak na 150 ale jak dlouho nevím ,-) jinak většinou hned po vyndání jsou hezky měkoučké..pak ztuhnou,ale úplně tvrdé je nemívám..přítel je užírá hned z plechu ještě teplé a měkké bývaj krásně..
Kristýnka K 29. 11. 2011, 18:29
Mileno, moc se mi líbí :-), tak bych já ráda zkusila upéct, vždy mi ale každé upečené cukrovíčko z perníku ztvrdlo :^), na jakou teplotu a jak dlouho se mají péci ? Díky Renata (F) (F) (F)
veveřáček (upraveno) 30. 11. 2011, 11:22
@Kristýnka K Renčo,já je peču tak na 150 stupnů,ale jak dlouho *-) to nevím,vždycky kouknu a jak se mi líběj tak je vyndavám :-p teď po pár dnech už jsou takový tužší,ale ne úplně trdý..sestřenka mi jednou říkala,že aby změkly,tak do krabice mezi ně dát rozkrájené jablko,zkoušela jsem jednou a taky fungovalo :-) jinak teď jsem je ochutnávala(nějak mi to nedalo) a ty co mám v krabici tak jsou tužší,ale ne tvrdé a pár jich mamka dala do pytlíku a ty jsou teda tvrdé úplně..
myskary 28. 11. 2011, 19:17
Jsou hezké asi vyzkouším,ale chci se zeptat zda jsou hned měkké nebo se museji nechat uležet....... :-) :-) :-) :-) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
veveřáček 28. 11. 2011, 19:19
@myskary já je mám po vyndání z trouby měkké hned,ještě dneska jsou měkké,ale myslím,že trošku ztvrdnou :-$ ale do vánoc jsou většinou zase změklé :-p
KLASALENA 28. 11. 2011, 19:07
(Y) (Y) (Y) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie