(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Zázvorky,medvědí tlapky
Potřebné ingredience
Zázvorky,perníčky,medvědí tlapky a linecké.
Postup přípravy
Zázvorky : 28dkg hladké prosáté mouky,28 dkg ml.cukru,2 celá vejce na špičku nože sody,citronová kůra a lžičku šťávy z citronu 2 lžičky zázvoru.Zpracujeme těsto hned vykrajujeme tvary a necháme do druhého dne zaschnout.potom upečeme.
MEDVĚDÍ TLAPKY:200g hl.mouky,100gml.cukru,100g mlet.vlašských ořechů,150g másla,1 pol.lžíce kakaa,1 žloutek,1 lžíce rumu,citr.kůra,skořice,trochu ml.badyánu,trochu ml.zázvoru.-Těsto necháme odležet do druhého dne.
formičky vysypu moukou a vtlačíme těsto .
MEDVĚDÍ TLAPKY:200g hl.mouky,100gml.cukru,100g mlet.vlašských ořechů,150g másla,1 pol.lžíce kakaa,1 žloutek,1 lžíce rumu,citr.kůra,skořice,trochu ml.badyánu,trochu ml.zázvoru.-Těsto necháme odležet do druhého dne.
formičky vysypu moukou a vtlačíme těsto .
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
anilvap2
(upraveno)
8. 12. 2012, 21:53
Ten zázvor dáváte čerstvý nebo sušený?
Hnědovláska
(upraveno)
7. 12. 2011, 13:26
To máte letošní cukroví? Já nemám ani jeden
backa
(upraveno)
7. 12. 2011, 17:49
@Hnědovláska
Ano Jani,je to letošní cukroví. Však je času ještě dost ,to doženete
zabicka957
(upraveno)
7. 12. 2011, 13:00
Dobrý den, ráda bych se Vás zeptala, zda ty zázvorky máte měkké..? Jak je uchováváte? Předem děkuji za odpověď. Můj taťka je měl rád od své maminky, která již bohužel není mezi námi, a já mu tenkrát slíbila, že mu je také upeču...ale byly samozřejmě tvrdé, dělal si srandu, že mu je dám k 60. narozeninám - to by už mohly změknout - ale to je za 2 roky Takže se nevzdávám a stále hledám ten správný recept, snad to bude právě ten Váš
backa
(upraveno)
7. 12. 2011, 17:47
@zabicka957
Jani,ty zázvorky se musí nechat uležet ,tak jako třeba perníčky.Mám je v papírové krabici s rozkrojeným jablíčkem.A krásně změknou,nesmí být zavřené v plastové dóze tam k nim nejde vzduch.Potřebují těch 14 dní aspoň. Tak Vám přeji ať se letos povedou a uděláte tatínkovi radost.
zabicka957
(upraveno)
8. 12. 2011, 12:09
@backa
Děkuji moc za cenné rady, upeču je z pátku na sobotu A o Vánocích dám vědět, jak se povedly Přeji Vám radostné pečení
backa
(upraveno)
8. 12. 2011, 15:29
@zabicka957
děkuji Jani
Janine2
(upraveno)
15. 12. 2011, 13:13
@backa
Dobrý den, jen k těm zázvokám. Já je dělávala taky z hladké mouky, ale vždy byly tvrdé. Pak jsem dostala recept kde se dává polohrubá moukou a ty jsou úžasné a hned měkké. Tak možná když změnite k mouku budou měkké také. Hezké Vánoce
inaa
(upraveno)
6. 12. 2011, 20:45
Tatjano akurát u tých zázvoriek mi chýba ten "zázvor" Ingrid
backa
(upraveno)
6. 12. 2011, 21:27
@inaa
jůůů díky Ingrid