Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

DOMÁCÍ VDOLKY OD BABIČKY SYPANÉ MÁKEM

0.0
DOMÁCÍ VDOLKY OD BABIČKY SYPANÉ MÁKEM

Potřebné ingredience

1/2kg hladké nebo polohrubé mouky, 1 větší vařený brambor, kostička droždí, mléko, asi 5dkg cukru, 2 vejce, 8dkg Hery, sůl, mák.

Postup přípravy

V hrnku si z 1 kostky droždí připravíme v trošce vlažného mléka s cukrem kvásek . Když kvásek nabyde, vlijeme ho k mouce, přidáme nastrouhaný brambor, 1 vejce, cukr, sůl, rozpuštěnou Heru a dle potřeby vlažné mléko. Zaděláme vláčné těsto - pokud je řidší, přidáme mouku, pokud je hustší, zředíme mlékem. Na teplém místě necháme kynout. Když je těsta asi 2x tolik, vyklopíme ho na vál a tvoříme malé bochánky, které klademe na olejem či Herou vymaštěný plech. Bochánky potřeme rozšlehaným vajíčkem, posolíme a posypeme mákem. Upečeme dočervena a ještě teplé poťukáme kostičkou Hery.

VYNIKAJÍCI K DOMÁCÍ GULÁŠOVCE NEBO K BRAMBORAČCE!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

@Pavla 11. 3. 2009, 12:06
Právě papáme a dělají se nám boule za ušima... ;-) Děkujeme (L)
dash 15. 4. 2008, 10:04
Lucinko, tyto vdolky dělala moje maminka k bramboračce, úplně se mi to vybavilo, nikdy jsem je neděla, ale určitě vyzkouším. Nemám se už koho zeptat :'(.Děkuji Ti moc za připomenutí (F).Lída
Lukrato 29. 4. 2008, 19:45
@dash Tenhle receptík mám ze své kuchařky, kterou jsem si zakládala ještě se svou babičkou..... taky už není mezi námi a já mám tak pěknou památku na ní..... Tak vyzkoušejte, třebas to budou přesně ty, co dělávala Vaše maminka..... (F) (F) (F) (F) (F)
macek2003 25. 1. 2007, 16:45
Vdolečky jsem dnes dělala s bramboračkou a byly ÚŽASNÉ!!! (clamp)Mňam!K nim byla bramboračka samozřejmě domácí a vše sklidilo VELIKÝ úspěch!Díky za inspiraci!!! Martina (F) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie