(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Karamelový a kakaový vaječný likér
Potřebné ingredience
1 plechovka Salka 1 plechovka Tatry 1 plechovka zkaramelizovaného Salka (do karamelového likéru) nebo plechovka Pikaa (do kakaového likéru) 6 žloutků 350 ml rumu
Postup přípravy
Do karamelového likéru si připravíme Salko tak, že zavřenou plechovku skoro celou ponoříme do hrnce s vroucí vodou a vaříme dvě hodiny. Pak necháme vychladnout. Do asi dvoulitrového hrnce vlijeme obsah tří plechovek a 6 žloutků a na vodní lázni metličkou mícháme asi 20 minut. Já teda s přestávkama, jinak by mi upadla ruka. Potom základ na chvíli odstavíme, aby nebyl tak horký. Občas zamícháme, aby se neudělal škraloup. Vlijeme rum, pořádně promícháme a ještě teplé nalijeme do čistých lahví a uzavřeme. Nejlepší je nechat likér v lednici uležet aspoň týden, aby se spojily chutě. Z použitých surovin jsem připravila necelé dvě 700 ml lahve. Oba likéry měly velký úspěch, i když mužské příbuzenstvo by přidalo víc rumu. Nám ostatním se to zdá akorát a mňam. Doufám, že si taky pochutnáte.
Gábina
Gábina
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé