Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Laskonky

0.0
Laskonky

Potřebné ingredience

6 bílků, 330 g cukru krupice (= 15 polévkových lžic), 100 g cukru moučky (=5 polévkových lžic), 170 g strouhaného kokosu (= 18 polévkových lžic) nebo 170 g mletých oříšků (= 16 p.l.).

Postup přípravy

Bílky s krupicovým cukrem šleháme ve vodní lázni nad párou do tuhé pěny cca 15 minut. Misku s pěnou odstavíme a necháme mírně vychladnout. Strouhaný kokos nebo mleté ořechy promícháme s moučkovým cukrem a do tuhého sněhu lehce přimícháme.
Na plech položíme teflonovou folii nebo pečící papír a zlehka potřeme tukem. Na jednu polovinu plechu položíme šablonu hladkou stranou navrch. Lžící každý oválek naplníme sněhovou hmotou, stěrkou uhladíme po ploše šablony a setřeme přebytečné těsto. Formičku zlehka nadzvedáváme z jedné strany, aby laskonky postupně odpadávaly. Položíme na druhou polovinu plechu a postup opakujeme.
Troubu předehřejeme na 120 stupňů. Vložíme plech a zapékáme 15 minut až laskonky naběhnou. Poté stáhneme teplotu na 80 stupňů a necháme dosušit při otevřených dvířkách trouby, které podložíme korkovou zátkou. Pečeme-sušíme asi 15 minut. Upečené laskonky lehce nožem odloupneme, případně ještě dosušíme a necháme vychladnout. Teplotu sušení musíme odzkoušet sami, každá trouba peče odlišně. Vychladlé laskonky slepíme krémem a nazdobíme třeba čokoládou. Necháme uležet v chladu.
Náplně: máslový krém (kakaový, oříškový,...)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie