Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Zapečené těstoviny se zakysanou smetanou

0.0
Zapečené těstoviny se zakysanou smetanou

Potřebné ingredience

500 g flíčků, 3 kuřecí řízky, 10 dkg anglické slaniny, 20 dkg žampionů, 15 dkg tvrdého sýra, 1 zakysaná smetana, 1 pórek, 4 stroužky česneku, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce oleje, 1 lžička grilovacího koření, 1 lžička vegety, kmín, sůl

Postup přípravy

Tento recept jsem našla na internetu a je naprosto vynikající. Trošku jsem si jej upravila podle sebe. Doufám, že Vám bude chutnat.

Kuřecí maso nakrájíme na velmi malé kousky a namočíme do marinády připravené ze sójové omáčky, solamylu, oleje, utřeného česneku, grilovacího koření, vegety a soli. Promícháme a můžeme nechat uležet do druhého dne (není to nutné). Poté maso prudce orestujeme.

Pórek nakrájíme na kolečka a na pánvi osmahneme společně s anglickou slaninou nakrájenou na kostičky. Přidáme houby, kmín a sůl a chvíli podusíme. Sundáme z ohně a vmícháme zakysanou smetanu.
Uvařené těstoviny smícháme se směsí pórku, hub, slaniny a zakysané smetany. Rozložíme na mírně pomaštěný pekáček a dáme zapéci do trouby. Před dopečením posypeme strouhaným sýrem a dáme ještě na chvíli do trouby, aby sýr zezlátl a rozpustil se.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

chalupnicka 3. 1. 2012, 11:02
Vypadá to výborně (jidlo) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie