Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 59 návštěvníků)

Nejlepší perníčky do druhého dne měkké :-)

0.0
Nejlepší perníčky do druhého dne měkké :-)

Potřebné ingredience

1 kg hladké mouky, 35 dkg moučkového cukru, 4 celá vejce, 12 lžic medu, 5 lžic rozpuštěného másla, 1 lžíce rumu, 2 prášky do perníku, nebo prášek do pečiva+perníkové koření , 3 lžíce kakaa. Poleva : vaječný bílek, moučkový cukr, citron na zředění polevy pro lepší chuť , ale není nutné. Já osobně dělám z prášku do perníku , perníkčy jsou dle mě chutnější.. A aby jste se neprali tak s těstem, zkuste dát nejdříve menší množství mouky, např. 800g mouky.. Pak můžete přisypávat.. Pokud budete mít těsto tužší, přidejte ještě máslo..

Postup přípravy

Smíchejte nejprve všechny tekuté části a pak postupně přidávejte cukr, mouku s práškem do perníku a kakao. Promíchanou hmotu vysypte na vál a vypracujte hladké těsto, které se nelepí na ruce, ale není ani moc tuhé. Přiznám se, že nedávám všechnu mouku a těsto je malinko lepivější, tak jej dám ztuhnout do lednice. Při opakovaném vyválení pak používám na pomoučení válu tento zbytek. Pokud je těsto moc husté, můžete rozředit medem. Peču v předehřáté horkovzdušné troubě na 200°C kolem deseti minut. Ihned po vytažení z trouby potírám rozkvedlaným vajíčkem. Důležité je nechat aspoň den perníčky na rovném podkladu, jinak se zkroutí.
POLEVA: smíchám bílek s prosátým mouč.cukrem. Cukru dávám trochu více poté zředím dle potřeby citr.štávou

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 6. 12. 2015, 9:38
(banky) (banky) (banky)
klona 5. 12. 2012, 12:33
(L) (L) (L) (L) (L)výýýýýýborné (zajic) (hello)Simona a (X) (Z) (X) (&)
xmarcelka 30. 11. 2013, 11:03
@klona (snehulak)
xmarcelka 7. 12. 2012, 13:44
@klona (Y) to jsem ráda
martanka82 29. 11. 2012, 13:08
včera upečeno a těsto super (Y).skvěle se s ním pracuje |:o) |:o) |:o) |:o).díky za prima receptík.Martina
xmarcelka 7. 12. 2012, 13:45
@martanka82 jj Marti já už podle jiného také nedělám ,)
Straki75 6. 11. 2012, 15:09
Marci, na jakou sílu těsto vyválíte??? Děkuji za odpověď
xmarcelka 7. 11. 2012, 9:55
@Straki75 juj to se nedá říct, normálně vyválím z lehka spíš :-$
lysoska 29. 3. 2012, 16:47
jsem teda si jelito ale mám to těsto sypké zatím to nevypadá že by z toho mohly být perníčky
Kapradinka 10. 12. 2013, 19:04
@lysoska Přesně tak, přijde mi, že v těstě je málo tuku. Já dala do poloviny surovin skoro celé máslo a stále mi to cucalo.
xmarcelka 7. 11. 2012, 9:57
@lysoska Péti to netuším proč...já ho mám vždy v pohodě
Madec 4. 1. 2012, 9:25
Perníčky jsou vynikající (Y) a hned měkké (Y) jen z 1kg mouky jich je strašně moc, příště udělám jen poloviční dávku ,-)
xmarcelka 7. 11. 2012, 9:58
@Madec (Y)
xmarcelka 7. 11. 2012, 9:58
@xmarcelka já spíš jednou tolik, u nás jsou hned pryč :-o
xmarcelka 6. 1. 2012, 13:44
@Madec to souhlasím mám ještě krabici na balkone nenazdobenou ,-)
Madec 14. 12. 2011, 16:04
Vypadají opravdu skvěle, neodolala jsem a už mám těsto v lednici (radost) jen se chci zeptat jak dlouho ho tam mám nechat *-) děkuji
xmarcelka 7. 11. 2012, 9:56
@Madec tak dvě hodinky odležet
xmarcelka 1. 1. 2012, 12:15
@Madec Marcel, omlouvám se, že píši až teď *-) ale v lednici stačí být pul hodinky, jen nechat odležet, jak se vám povedli???
xmarcelka 7. 11. 2012, 9:56
@xmarcelka dělám podle tohoto receptu už třetím rokem a vždy se povedou... (Y)
kopretinaleni 14. 12. 2011, 7:15
perníčky máte krásně ozdobené Marcel :-)
xmarcelka 1. 1. 2012, 12:16
@kopretinaleni děkuji Leni (zajic)
xmarcelka 14. 12. 2011, 13:40
@kopretinaleni děkuji Leni :-) hodně záleží jak se povede poleva :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie