(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Škubánkové placky -strašně jednoduché a moc dobré

Potřebné ingredience
Brambory,mouka,sůl,tři stroužky česneku a sádlo na smažení,popř. šunkový salám
Postup přípravy
Musím vás upozornit že toto jídlo je hrozně nezdravé ale příšerně dobré.U nás nejoblíbenější.
Postup:Jak jste zvyklá přípravte škubánky.Já dělám tak že uvařím na hodně měko brambory sliji ale né uplně a zasypu moukou a nechám chvilku spařit pod poklicí.Pak to chce jen pořádně míchat a míchat a vymíchat krásné hladké škubánky,jo a osolím samozřejmě.Poté nechám tak dvě hodinky stát v chladu.Následně tvořím placky do které podle chuti vložím pár koleček salámu a přehnu tak že vznikne tvar půlkruhu.Musí se pořádně uzavřít.Fígl:škubánky se vám budou k prkénku nebo k pracovní desce lepit s tím počítejte tvořte proto placky rukama ne válečkem a na prkénku a po dotvoření placky nožem opatrně podkrojte.Jedině tak jí dostanete celou z povrchu.Když jsou placky nadělané rozpálím sádlo.Upozorňuji SADLO!ne olej jinak to není ono a nakrájím na sylnější plátky oloupané stroužky česneku a šup s nimy do sádla až začnou hnědnout VYNDAT jinak budou mít placičky divnou pachuť no a pak smažíme po obou stranách do zlatova.Pozor jen na teflonu jinak se vám placky zaručeně přilepí.
Nakonec chci upozornit že be¨z toho sádla a česneku to fakt není ono to jsou nejhlavnější přísady.
TAK DOBROU CHUŤ
Postup:Jak jste zvyklá přípravte škubánky.Já dělám tak že uvařím na hodně měko brambory sliji ale né uplně a zasypu moukou a nechám chvilku spařit pod poklicí.Pak to chce jen pořádně míchat a míchat a vymíchat krásné hladké škubánky,jo a osolím samozřejmě.Poté nechám tak dvě hodinky stát v chladu.Následně tvořím placky do které podle chuti vložím pár koleček salámu a přehnu tak že vznikne tvar půlkruhu.Musí se pořádně uzavřít.Fígl:škubánky se vám budou k prkénku nebo k pracovní desce lepit s tím počítejte tvořte proto placky rukama ne válečkem a na prkénku a po dotvoření placky nožem opatrně podkrojte.Jedině tak jí dostanete celou z povrchu.Když jsou placky nadělané rozpálím sádlo.Upozorňuji SADLO!ne olej jinak to není ono a nakrájím na sylnější plátky oloupané stroužky česneku a šup s nimy do sádla až začnou hnědnout VYNDAT jinak budou mít placičky divnou pachuť no a pak smažíme po obou stranách do zlatova.Pozor jen na teflonu jinak se vám placky zaručeně přilepí.
Nakonec chci upozornit že be¨z toho sádla a česneku to fakt není ono to jsou nejhlavnější přísady.
TAK DOBROU CHUŤ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
magick
(upraveno)
6. 6. 2008, 9:00
Mnaaaammmm!!!!

nahlásit

helulka
(upraveno)
5. 6. 2008, 22:31
Tak tímto hřešíme často
Dělám je k obídku s cukrem a mákem(vykrajuji lžící a mastím máslíčkem) a pak večer taťkovi (makové nerad) je opékám. Je to žůžo labůžo






nahlásit

Janca23
(upraveno)
5. 6. 2008, 22:13
Uplně jsem na toto jídlo zapoměla brzy zhřešíme


















nahlásit

jassnenka
(upraveno)
5. 6. 2008, 22:10
vypada to a zni velmi lakave!!!
nahlásit