(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
***Vaječný koňak - levný, dobrý, rychlý***
Potřebné ingredience
1,5 l plnotučného mléka 1,5 vanilkového pudinku 50 dkg cukru (dávám méně) 7 žloutků 1 vanil. cukr dle chuti rum u nás cca 0,5 l Vše dáme do nejlépe do „pískáče“, prostě nepřipálit a vařit. Za občasného míchání schladit, vlít rum a přes cedítko plnit do lahví.
Postup přípravy
Mléko, pudink, cukr a žloutky dáme do nejlépe do „pískáče“ (hrnec s dvojím dnem nebo vodní lázeň nebo pořádně míchat), prostě nepřipálit a vařit. Za občasného míchání schladit, vlít rum a přes cedítko plnit do lahví. \\\\\\\
\\\\\\\
Letošní vánošní dávku jsme ještě nedělali, chystám se po neděli, popř. dodám foto.
\\\\\\\
Letošní vánošní dávku jsme ještě nedělali, chystám se po neděli, popř. dodám foto.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Raguella
(upraveno)
28. 12. 2017, 17:19
Dobrý den,dnes jsem rodince zhotovila vaječnák podle Vašeho receptíku a mohu jen chválit.Vařila jsem nad párou a krásně mi ho zhoustlo a hlavně jsem se nemusela bát,že by se to připálilo.Dala jsem tedy daleko méně cukru,jelikož s 50dkg.by to muselo být hrozné lepidlo a rumu jsem dala podle naší chuti,takže se mi krásně povedl a děkuji za bezva receptík,jelikož ze salka to je také hrozně moc sladké,tak jsem moc ráda vyzkoušela ten Váš receptík. Krásné dny.
laskonka333
(upraveno)
29. 12. 2012, 15:11
Ronasek
(upraveno)
29. 12. 2012, 14:23
No tedy Miru, vaječňáček děláme již několik let, ale letos jsem chtěla zkusit dle jiné receptury a ten Váš je . Je a myslím, že bude novým "FAVORITEM" - "mňamina". Díky za receptík a krásný NOVÝ ROK Pat se Sárinkou
andilek34
(upraveno)
26. 12. 2011, 15:23
Dobrý den,musím říci,že je moc výborný,dnes ho dělám po druhé a rodina si ho nemůže vynachválit.
KattyV
(upraveno)
20. 12. 2011, 17:05
Zítra se na to chystám, tak to snad nepřipálím
minulka13
(upraveno)
21. 12. 2011, 21:27
@KattyV
Dodáno foto letošní várky, 4 půllitrové lahve jsou z jedné dávky, tedy 1,5 l mléka, já dělala ze dvou litrů, dokonce jsem ten zbylý půllitr dělala s fruktozou jako DIA
lidare
(upraveno)
18. 12. 2011, 17:17
taky zkusím bezva tip
helička
(upraveno)
18. 12. 2011, 0:23
Super, vyzkouším. A jak dlouho vařit?
minulka13
(upraveno)
18. 12. 2011, 13:45
@helička
Dlouho ne, povařit ten pudink a žloutky, cca 2 minutky, to poznáte, zhoustne to a pak ochutnávám, abych necítila škrob.
barbara69
(upraveno)
17. 12. 2011, 22:27
Tento recept jsem přímo hledala, aby se tam nemuselo dávat drahé salko Nad tím pudinkem jsem celou dobu přemýšlela, že by to mělo jít tím zahustit a ejhle, on už je takový recept na světe Řekla bych, že je tento likér ještě lepší než ze salka, není to takové lepidlo
minulka13
(upraveno)
17. 12. 2011, 23:48
@barbara69
Jsem moc ráda, že jsem Vám udělala radost, tento recept se u nás doma dělával vždy, naši dělali dětskou a dospěláckoku verzi, ale vždy s pudinku, přiznávám ze salka jsem ho nikdy ani neochutnala. Takto mám hned 4 flašky a nezbývá
barbara69
(upraveno)
18. 12. 2011, 15:57
@minulka13
Ten ze salka dělá tchýně a je to sice jiná chuť(taky dobrota), ale nemůžu říct, že lepší Ale především je tam velký rozdíl ve výrobní ceně. Na toto množství by jedno salko určitě nestačilo. Navíc jsem teď koukala, že stojí salko 40Kč když není zrovna v akci Takže děkuji a přeji hezké svátky
minulka13
(upraveno)
18. 12. 2011, 16:53
@barbara69
Já Vám též přeji krásné Vánoce