Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

dort Hello Kitty

0.0
dort Hello Kitty

Potřebné ingredience

mramorový korpus , krém mascarpone, a pařížský dle receptu Dáša V. (onasi) jako na mramorový dort, ale ze šesti vajec: 375g hladké mouky, 1prášek do pečiva , 6 vajec, 360g cukru moučka, 250ml oleje, 125ml vroucí vody, kakao, na krém: 2 šlehačky, 2 stogramové čokolády na vaření, ztužovač šlehačky POSTUP PŘÍPRAVY viz obrázkový postup Ušleháme bílky s polovinou cukru (se 180g). v druhé míse šleháme žloutky s dalšími 180g cukru, můžeme přidat vanilkový cukr. Postupně přiléváme olej, mouku zamíchanou s práškem do pečiva a vodu. Nakone vmícháme sníh. Třetinu těsta dáme zpátky do nádoby, kde jsme šlehali bílky a obarvíme ji kakaem ( nevím, kolik napsat, určitě to jsou 2 lžíce, poznáte podle barvy...) Do vymazané formy střídavě klademe těsto po lžících. dáme na střed formy jednu lžíci tmavou a na to dvě lžíce světlého těsta. takto to stále opakujeme až do spotřebování těsta. Nemícháme!!! Tento postup způsobí to, že se těsto pomalu rovnoměrně rozlévá a vytvoří po rozkrojení jakési vrstvy či proužky. Buďte trpělivé, je to piplačka, ale když tohle zvládnete, máte to nejhorší za sebou! Pečeme ve vyhřáté troubě na střední teplotu. Pozor, těsto má někdy tendenci udělat uprostřed bouli, po upečení dort hned vyklopte, tím se to srovná... Těsto je naše oblíbené, je takové mechové, moc dobré...,) podrobný postup s fotkami zde:děkuji za receptíky peču už jen dle Vaší receptury celé rodině :o)))

Postup přípravy

krémy

čokoládový pařížský- šlehačka na šlehání 2 ks, čokoláda na vaření 200g, ztužovač 2 ks, prohřejeme šlehačku ,,nevaříme,, nalámeme do šlehačky čokoládu a necháme roztopit, necháme vychladnout ,nejlépe přes noc, ale není to nutné, pak vyšleháme se ztužovačem. trochu šlehačky navíc neuškodí v té si vyšleháme stužovač a hmotu


mascarpone krém- 1 tvaroh, 1 mascarpone, 80g moučkového cukru, 1 van. cukru, 1 šlehačka, 4pl. želatiny.
tvaroh+ mascarpone + cukr vyšleháme spolu, přišleháme šlehačku a nakonec vyšleháme se želatinou , kterou si připravíme dle návodu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Elen.77 22. 6. 2012, 16:43
tento je s 9 vajec
j.ájka 28. 12. 2011, 19:10
Dobrý den, můžu Vás poprosit o recepty těch krémů? Nějak se mi nedaří je dohledat. Díky jana

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie