Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Špenátová polévka

0.0
Špenátová polévka

Potřebné ingredience

listový špenát (pytlík čerstvého či pytlík zmraženého zn. Findus, Ardo), stroužek česneku, zakysaná smetana, 1 bio zeleninový bujon, mořská či himalájská sůl, máslo

Postup přípravy

Na kousku másla orestujeme špenát, přidáme nahrubo nasekaný česnek, kostku bio zeleninového bujonu, zalijeme 700 ml horké vody. Povaříme než špenát změkne. Za pomoci tyčového mixéru umixujeme hladkou krémovou polévku, můžeme přidat trochu zakysané smetany, sůl (je-li třeba, vývar je slaný dost). Podáváme dozdobené kouskem orestované bagetky, na níž je zakysaná smetana a bylinka pro dozdobení (např. tymián, majoránka, rozmarýn, prostě, co máme zrovna v bylinkové zahrádce)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie