Špenátová polévka
Potřebné ingredience
listový špenát (pytlík čerstvého či pytlík zmraženého zn. Findus, Ardo), stroužek česneku, zakysaná smetana, 1 bio zeleninový bujon, mořská či himalájská sůl, máslo
Postup přípravy
Na kousku másla orestujeme špenát, přidáme nahrubo nasekaný česnek, kostku bio zeleninového bujonu, zalijeme 700 ml horké vody. Povaříme než špenát změkne. Za pomoci tyčového…
Špagety s mořskými plody (dle Itala)
Potřebné ingredience
kvalitní špagety mořské plody - v mém případě krevetky a jumbo slávky (ale možné dát mix), čerstvá malá rajčátka (sladká), bílé víno (spíše sladší chuti), čerstvá petrželka, česnek, cibulka či šalotka, citronová šťáva, olivový olej, mořská či himalájská sůl, chilli papričky
Postup přípravy
Na olivovém oleji restujeme nadrobno nakrájený česnek (1-2 stroužky) a cibulku (1/2 cibule, nebo jedna celá šalotka). Dále přidáme krevetky a dobře očištěné (pouze uzavřené)…