Zobrazit přihlášovací formulář

Ryby a dary moře

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Špagety s mořskými plody (dle Itala)

0.0
Špagety s mořskými plody (dle Itala)

Potřebné ingredience

kvalitní špagety mořské plody - v mém případě krevetky a jumbo slávky (ale možné dát mix), čerstvá malá rajčátka (sladká), bílé víno (spíše sladší chuti), čerstvá petrželka, česnek, cibulka či šalotka, citronová šťáva, olivový olej, mořská či himalájská sůl, chilli papričky

Postup přípravy

Na olivovém oleji restujeme nadrobno nakrájený česnek (1-2 stroužky) a cibulku (1/2 cibule, nebo jedna celá šalotka). Dále přidáme krevetky a dobře očištěné (pouze uzavřené) slávky, zakapeme štávou z citronu, lehce promícháváme, slávky se teplem samy začnou otevírat. Lehce zalijeme vínem a necháme provařit. Některé slávky vyndáme z lastur, některé necháme v lasturkách, vypadají efektněji na talíři. Dále směs dle chuti dosolíme (někdy ani nemusíme, slávky pustí do směsi dost mořské slané vody ), bohatě zasypeme nakrájenou petrželkou (lépe plocholistou) a kdo má rád, tak trochu chilli papriček. Na závěr přidáme na poloviny nakrájená malá rajčátka a necháme je změknout, ale jen lehce, nesmí se rozvařit. Přisypeme "al dente" uvařené špagety, vše promísíme a podáváme nejlépe v kombinaci s bílým vínem (stejně nám zbylo z vaření).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lacey 30. 6. 2016, 20:09
Právě jsme dojedli, výborné (pl) (Y) (Y) moc díky za inspiraci, nechávám si v oblíbených! (hello) Petra

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie