Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Dezert Pavlova

0.0
Dezert Pavlova

Potřebné ingredience

6 bílků 270g cukru 2 lžičky škrobu 1 lžička octa 1/2 lžičky vanilkového extraktu 600ml smetany ke šlehání, ovoce dle chuti: banán, jahody, kiwi, borůvky, třešně

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 120 °C. Na plochý talíř dáme pečicí papír, potřeme ho máslem a posypeme škrobem. Bílky šleháme do ztuhnutí. Postupně přidáváme cukr a šleháme, dokud se nerozpustí. Vmícháme škrob, ocet a vanilkový extrakt.

Připravenou hmotu dáme na talíř. Pečeme hodinu a půl. Poté vypneme troubu, dvířka pootevřeme a necháme moučník pomalu vychladnout. Pavlova se trochu propadne a popraská, ale to je v pořádku. Povrch bohatě ozdobíme ušlehanou smetanou a pokrájeným ovocem. Měly by se střídat chuťově neutrální a kyselé plody.

Inspirace z pořadu Prostřeno...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Janyse 30. 12. 2011, 20:40
Také jsem dnes dělala, tak zítra ochutnáme, doufám že bude (zajic)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie