Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Dort s pavoučky

0.0
Dort s pavoučky

Potřebné ingredience

Upečený dortový korpus, krém, kokos, marmeláda, piškoty, 6x pendrek, mega lentilky, potravinářské barvy, strouhaný kokos, sáček čokoládového zdobení na velkého pavouka /takovou tu rýži/.

Postup přípravy

Právě jsem dodělala dort pro mého desetiletého syna a když jsem viděla jeho rozzářené oči, tak mi to nedá se s vámi nepodělit. A to syn říkal, ať už mu nedělám dětský dort, že už chce jen klasický, jak on říká dospělácký. Nakonec má takovou radost, že doufám, že i vaše puberťáky potěší :o)). Je to docela snadné, jen to chce trošku trpělivosti. Nepíši jak upéci korpus a udělat krém, předpokládám, že tady už je takových receptů více, tak začnu až se zdobením:
Rozříznete dortový korpus na tři placky. Vezmete dolní čás, pomažete marmeládou /já použila meruňkovou-domácí/, na to namažete vanilkový krém a zasypete kokosem. Na to položíme prostřední díl /placku/ dortu a vše zopakujeme. Nakonec přiklopíme vrchním dílem.
Zbytek krému obarvíme nazeleno potravinářským barvivem /stačí ho tam přidat opravdu malinko, protože hodně barví/ a celý dort krémem pomažeme. Pak dort můžeme celý ozdobit strouhaným kokosem, který se dá koupit již zelený, nebo můžete jako já si ho obarvit. Rozdělala jsem si trošku zeleného barviva s malým množstvím vody a vše promíchala s kokosem. Kokos se vám krásně obarví.
Trochu zeleného krému si schováme /stačí tak jedna lžíce/, na očička. A zbytek krému obarvíme na černo. Já jsem bohužel nikde nesehnala černou potravinářskou barvu, tak jsem míchala barvičky, až mi vznikla taková tmavší šedá. Použila jsem zelený krém, přidala červenou a modrou a ještě trochu zelené. Uvidíte, až budete postupně přimíchávat.
Krém nandejte do zdobičky, vyberte si nástavec s nejslabším otvorem a na dort nakreslete pavučinu. Nakreslíte jako hvězdu /nejdřív rozdělíte krémem dort na půlku, pak na čtvrky a pak křížem na osminky/ a pak už jen spojujete čárky jako do pavučinky. Když bylo hotovo. Dala jsem dort na chvilku do ledničky a začala jsem tvořit pavouka.
Rozemlela jsem tři velké hrstě dětských piškotů, zakápla rumeme /nemusí být/ a zbytek krému /může být kousek másla, záleží, jak vám krém vystači/. Když jsem vše důkladně promíchala /musí se to krásně spojit, nesmí se to drobit/, tak jsem udělala kouli, kterou jsem tlakem na spodní část, dole zploštila /prostě sem jí přitlačila na talíř do žádoucího tvaru :o))/. Takto upravenou kouli jsem lehce potřela krémem /nebo máslem/ a obalila čokoládovém zdobení. /pokud kouli nepomažete, stane se vám to co mě ze začátku, drobení vám bude opadávat a nebude to hezké/.
Pak vyndejte dort z lednice, připravte si pendreky. Pavouka položte doprostřed dortu a zabodněte nožičky. Šlo to docela lehce /právě kvůli tomu musí být hmota na pavouka dostatečně vláčná, aby se vám při tomto nerozdrolil/. pak už jen uděláte pavoučkovi oči z lentilek /pod ně musíte dát opět trošku krému nebo másla, aby držely/, na lentilky uděláte ťupku zeleným krémem a ťupku černým krémem /lze nahradit nějakým hnědým bonbonem, nebo kuličkou z jogurtu princ/.
Pak už jen na dort připevníte zbylé malé pavoučky z velkých lentilek a doděláte pavučinky k nim. Dokreslíte nožičky a očička a máte hotovo.
Přeji hodně úspěchů a ať se dort líbí všem malým rošťákům. :o))

takhle vypadá dort zhora

a tady vidíte pavoučka zepředu

a ještě jedna

a tady je vidět umístění nožek

a takhle vypadal nakrojený, mňam, už je pryč :o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

jamamca 21. 11. 2007, 18:11
teď si zrovna prohlížíme inspirace na dorty a tento pavoučí jednoznačně zvítězil syn miluje pavouky a budem dělat tento skvělý dort |:o) (hello)
krupijdy 14. 11. 2007, 12:23
Tak už vím co si moji raubíři budou přát za dort ;-)
mmatuli 14. 11. 2007, 12:13
Tak to je super.... naštěstí to holky SNAD chtít nebudou :-$
umaxíka 11. 11. 2007, 17:39
hledám inspiraci pro syna k 5.narozkám, myslím, že jsem našla, ale běhá mi mráz po zádech...pavouky nesnáším a teď budu jednoho dělat... brrrrrrr 8-|, už teď se klepu,ale vím, že u syna budemít velký úspěch, no ss chutí do toho...držte mi palce až budu modelovat... alemusím uznat, že je náááááááááádehrný (Y)
cicmoši 14. 9. 2007, 15:22
(clamp) (clamp) Tak toto urobím synkovi na 10. narodky v únoru....... (Y) (Y) (Y) normálne sa už teším, bude určite nadšený.......... (Y) (Y) (F) (F) (F) (F) (L)
usmev 26. 8. 2007, 19:38
(^) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
katiana 27. 8. 2007, 13:05
@usmev Ahoj (L) a dík, nebála by se Eliška ? ;-) Vojtík k němu ze začátku moc důvěru neměl :-D ;-)
Zrušený účet 26. 8. 2007, 19:24
Káťo, ten je fakt nádherný. Teď ho viděl i můj šestiletý syn a chce k sedmým narozkám taky takový. Takže inspirace super. No a teď to bude chtít ještě šikovné ruce, protože já jsem dort zatím dělala jen párkrát a nikdy to nebylo ono. :-$
katiana 27. 8. 2007, 10:59
@ To určitě zvládnete (Y), je to jednoduché, protože dort můžete jen pomazat krémem, kokosem zdobit nemusíte, nedáváte žádnou čokoládovou polevu |:o). Pak jen nakreslíte tu pavučinku a pavouk je vlastně jen uplácaná koule +o(. Uvidíte, že to půjde :-). Syn to určitě ocení |:o) (L). Katka
B.Tumka 26. 8. 2007, 19:11
To je fakt super (clamp) (clamp) (clamp) (Y) (Y) (Y)
Koblížci 25. 8. 2007, 13:48
MOc pěkné (Y)
katiana 26. 8. 2007, 10:48
@Koblížci a dobrý byl také, včera měl veliký úspěch, hlavně u všech dětí, dneska už není ani ke kafíčku ;-)
macek84 25. 8. 2007, 1:03
Krásný (clamp) ale já bych asi utekla vidím pavouka a pádím ;-)
avonka 24. 8. 2007, 22:09
moc pěkné (clamp) (clamp)
certice 24. 8. 2007, 20:00
Kato fakt se vám moc povedl je moc hezký jste šikulka (clamp) (clamp) ^o) ^o) (Y)
danulka23 24. 8. 2007, 19:54
Kateřinko ten dortík se vám opravdu moc povedl je překrásný (clamp)
katiana 24. 8. 2007, 20:51
@danulka23 (L) Děkuji :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie