Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

DORT S PAŘÍŽSKÝM KRÉMEM

0.0
DORT S PAŘÍŽSKÝM KRÉMEM

Potřebné ingredience

Těsto:140 g moučkového cukru,3 žloutky,2 lžíce kakaa,70 g polohrubé mouky,1/2 prášku do pečiva,ze 4 bílků tuhý sníh. Krém:150 g másla,50 g hladké mouky,250 ml mléka,100 g moučkového cukru,1 žloutek,2 lžíce kakaa.Na ozdobení:šlehačka, strouhaná čokoláda nebo granko na posypání

Postup přípravy

Moučkový cukr, žloutky a kakao utřeme. Přidáme pol.mouku, pr.do peč. a sníh z bílků. Vlijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a dáme péci. - cca 30 min. ,175´C - dle zkušeností s Vaší troubou! Po upečení dáme vychladnout.
Mezitím si připravíme kaši na krém: 50 g másla dáme do menšího hrnku a necháme rozpustit. Poté k máslu postupně přisypáváme hl.mouku a uděláme jíšku. Až se vše spojí, přilejeme postupně za stálého míchání do jíšky teplé mléko. Tuto hustou kaši dáme vychladnout. Do kaše poté přidáme zbytek změklého másla, moučkový cukr, zbylý žloutek a kakao.
Krém namažeme na vychladlý piškot a dáme do chladna zatuhnout (lépe se pak krájí). Dort před servírováním kolem dokola nožem oddělíme od formy (bok od formy vyjmeme- pokud tedy máme tuto dvoudílnou formu) a dort rozkrájíme. Poté na talíří ozdobíme šlehačkou (je dobrý i bez :-) ) a čokoládou.
Je vynikající, jemný a i když recept vypadá těžce je to velice jednoduché a rychlé!!! Za 1 a 1/2 hodinky je dortík hotov a připraven ke konzumaci. Zkuste a uvidíte! :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zdenka55 25. 2. 2008, 11:06
Prosím, a ako dlho sa tá jíška varí na krém? Ďakujem
jášik 25. 2. 2008, 19:04
@Zdenka55 Máslo s moukou nemusí ani zhnědnout, jen pořádně promíchat, aby v jíšce nebyly hrudky a hned jak to zpění, můžete nalít mléko. Poté míchat a míchat a jakmile je kaše hladká, můžete odstavit z plotny. Je to rychlé, cca 3 min. (F)
stencon 25. 2. 2008, 10:37
Krémík je výborný (Y) (Y) (Y) (Y)
jášik 25. 2. 2008, 19:10
@stencon Jsem ráda, že Vám chutnal. Já ho tento víkend použila i při zdobení dortu. Normálně dělám krém nastavovaný uvařeným pudingem, ale jakmile jsem přidala kakao, většinou se mi krémík zdrcnul :-@. A tak jsem zkusila jako kakaový použít tento a dort byl super a díky konzistenci se i výborně zdobil :-) (Y)
stencon 26. 2. 2008, 9:34
@jášik No já taky dělám pudingový (mám v receptech). Nikdy se mi ale nezdrcl po přidání kakaa. Jednoduchá rada na zdrclý krém ale je: nahřát (až trošku povolí) a znovu prošlehat. Tento krém je ale dobrá obnova. Já jím plnila celý dort - ikdyž je fakt, že je trošku řidší než klasický pudingový (ale to může být mou výrobou, chci zkusit ještě příště), ale nic hrozného.... Prostě taková odlehčená změna, kterou budu zařazovat častěji... Dortík který jsem s ním plnila je tady http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=858617 Ještě jednou děkuji za recept. (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie