Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Jovodort s ovocem

0.0
Jovodort s ovocem

Potřebné ingredience

na piškot: 225gr hladké mouky 225gr cukru moučky 225gr změklého másla 4 vejce 2 lžíce mléka 1 vanilkový cukr 1/3 pr. do pečiva strouhaná kůra z citronu - používám sušenou a dle chuti rozinky,oříšky........ máslo a kokos na vysypání formy na krém 250ml smetany ke šlehání 1 vanilkový cukr 250ml zakysané smetany marmeláda ovoce dle chuti

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto smícháme dohromady a umixujeme dohladka,dáme do vymazané a vysypané formy a dáme péct. Já mám pečící MW,takže mi to trvá 10minut,ale v klasické bohužel neodhadnu :-(Ale vy jste šikovné pekařky,tak si s tím určitě poradíte ,-)
Korpus necháme vychladnout,rozřízneme a spodní část potřeme marmeládou - výborná je višňová od Lidla,ta je tak trošku kyselá a dodá tomu šmrnc.
Ušleháme šlehačku s cukrem do tuha a vmícháme zakysanou smetanu. Pak potřeme spodní kus s marmeládou(můžeme i tam už dát ovoce),zaklopíme a dozdobíme celý dortík a poklademe ovocem(mě se to tentokrám moc nepovedlo,protože jsme si nechala jenom velké jahody:-()A necháme chvíli ztuhnout v lednici.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 3. 6. 2009, 21:24
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie