(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
dezert Honza

Potřebné ingredience
-hl.mouku, cukr moučka, jedlou sodu, 1vejce, 1lžička medu, mléko, vaječný koňak nebo rum, 5dkg másla, šlehačku, tvaroh ve vaničce, zakysaná smetana, ztužovač šlehačky, želatiny 2, jahodový kompot, peč.papír
Postup přípravy
20 dkg mouka hladká, 7 dkg cukr moučka, 1/2 lžičky jedlé sody, 1 vejce, 1 lžička medu, mléka a vaječného koňaku (dávám rum), 5 dkg másla - uděláme těsto, rozválíme na plech,pečeme na peč.papíře asi 10 minut, rozkrojíme na 3 pruhy.
Krém - šlehačka, zakysaná smetana, tvaroh, 3 lžíce cukru, rum, ztužovač šlehačky - vyšleháme krém.
Želatina - jahody rozmixujeme a uvaříme se želatinou
Plníme: 1 pruh těsta, krém, želatinu, 2 pruh těsta, krém, želatinu, 3 pruh těsta, krém, želatinu.
Necháme odpočinout v lednici.
obr: použila jsem místo 2 želatin-3 želatiny- rychle to tuhlo-až moc rychle, podle toho se nepovedla úhlednost - jinak vynikající !!!
Krém - šlehačka, zakysaná smetana, tvaroh, 3 lžíce cukru, rum, ztužovač šlehačky - vyšleháme krém.
Želatina - jahody rozmixujeme a uvaříme se želatinou
Plníme: 1 pruh těsta, krém, želatinu, 2 pruh těsta, krém, želatinu, 3 pruh těsta, krém, želatinu.
Necháme odpočinout v lednici.
obr: použila jsem místo 2 želatin-3 želatiny- rychle to tuhlo-až moc rychle, podle toho se nepovedla úhlednost - jinak vynikající !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé