Zobrazit přihlášovací formulář

Minidortík růže

0.0
Minidortík růže

Potřebné ingredience

Mechové těsto: 4 vejce, 250 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 100ml oleje, 100ml horké vody, půl prášku do pečiva, citronová kůra Náplň: šlehačka, ztužovač šlehačky, jahodový (nebo jiný) kompot, pudink vanilka Olé hrk hrk

Postup přípravy

Ušleháme bílky. Vedle ušleháme vše ostatní a nakonec dáme tuhý sníh z bílků. Upečeme na plechu do růžova. Vykrojíme vždy jedno velké a jedno malé kolečko.
Krém: Do uzavíratelné nádoby nalejete všechno - kompot, šlehačku, ztužovač i pudink bez vaření. Dobře zavřeme víčko, aby se obsah nevylil a třepeme krabičkou cca 1/2 minuty. Během třesení cítíte, jak krém tuhne.
Kolečka pomažeme krémem a dáme na sebe. Ze zbytku těsta uděláme punčovinu (rozmačkáme těsto, přidáme máslo popř. marmeládu dle potřeby) a dotvarujeme kolečka do kuželu. Potřeme krémem a dáme chladit.
Vyválíme marcipán a vykrajujeme kolečka. Na okrajích je lžičkou zlehka pomačkáme, aby se okraj zvlnil a pak přilepíme na kužel. Začínáme lepit od vrchu dolů dokola, aby se lístečky překrývaly, dokud není růžička hotová.

zezhora

A ještě v řezu. Zrovna jsem vyfotila růžičku, kterou jsem dělala poslední s hodně punčoviny. Bohužel jiná růžička již nezbyla - tak jen pro představu...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hantonie 25. 1. 2018, 15:22
Krásný (Y) (Y). Kam přijde ta šlehačka se stužovačem? *-) *-) *-)
mnamnulka 9. 3. 2018, 14:25
@hantonie Návod na přípravu je na pudinku Créme Olé, ten je skvělý na přípravu hrk hrk krémů. Ve zkratce:do uzavíratelné nádoby nalejete všechno - kompot, šlehačku, ztužovač i pudink bez vaření. Dobře zavřeme víčko, aby se obsah nevylil a třepeme krabičkou cca 1/2 minuty. Během třesení cítíte, jak krém tuhne. Omlouvám se,že jsem recept nenapsala přesně. Napravím. Děkuji za upozornění. (hello)
bedla7 25. 1. 2018, 9:56
(Y) (Y) (Y)Vypadá moc hezky

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie