Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 108 návštěvníků)

Mini dortíky Semifreda

0.0
Mini dortíky Semifreda

Potřebné ingredience

Na korpus: 6-8 vajec (váha ve skořápce 500g) 8 vrchovatých lžic polohrubé mouky 3 lžíce oleje 1a1/4 lžičky prášku do pečiva 5 vrchovatých lžic moučkového cukru kakao

Postup přípravy

Žloutky šleháme asi dvě minuty s moučkovým cukrem do pěny. Přidáme mouku s práškem do pečiva, olej a rozmícháme. Nakonec vmícháme dotuha ušlehaný sníh
Půlku těsta si obarvíme kakaem. Nalijeme plech na pečící papír (obě těsta!! na každou půlku jedno) a pečeme v předehřáté troubě na 200 st. asi 12 – 15 minut.
Hotové těsto necháme vychladnout.
Příprava 20 minut Pečení 12 – 15 minut Cca 65 ks 3,5 - 4 cm velkých v průměru
Potom si vykrájíme formičkami z těsta tvary, které necháme ve formičkách a na těsto pak dáme krém.
Do formičky dáváme krém lžičkou a dobře vtlačíme do formičky, aby nevznikaly žádné mezery. Nahoru pak dáme trochu víc krému a stěrkou ho krásně uhladíme, přebytečný krém vrátíme zpět do mísy a opět použijeme.
Vše dáme do lednice nejlépe přes noc, ale je možné prý už po dvou hodinách vyndavat. Já jsem radši počkala do rána :o))
Pak už jen vezmeme dortík a zespodu opatrně tlačíme těsto směrem nahoru, přendáme na tác a zdobíme dle fantazie :o)
Bála jsem se toho úplně zbytečně, šlo to krásně a dokonce jogurtový krém, který mi tekl, krásně ztuhnul!!


Krémy na plnění formiček:

Jovo krém-
200ml rostlinné šlehačky (koupíme ve zdravé výživě), 200g jahodové Holandie-jogurt ( může být jakákoliv příchuť, nebo jen bílá) , panák ledové vody, cukr moučkový dle chuti
Šlehačku s ledovou vodou vyšleháme do tuha(trvá to poměrně dlouho oproti klasické šlehačce) pak vešleháme celý jogut a přisladíme

Mandarinkový -18 dkg mandarinkového kompotu bez nálevu, 2 dl smetany ke šlehání (ušlehané),
1/2 želatinového ztužovače za studena, cukr podle chuti. .

Smetanový - 0,5 l dl smetany ke šlehání (ušlehané) 2 vanilkové cukry a želatinový ztužovač za studena podle potřeby

Jogurtový – 12 dkg smetanového jahodového jogurtu, 20 dkg zakysané smetany krémovité, cukr krystal nebo krupice podle chuti, želatinový ztužovač za studena.

Karamelový – 18 dkg zkaramelizovaného salka, 25 dkg zakysané smetany krémovité, 1/2 želatinového ztužovače za studena.

Podle chuti a potřeby ovoce, šlehačka, čokoláda, zdobení atd...

Myslím, že lze použít jakýkoliv krém co máte rádi. Když do něj vmícháte přesně podle návodu na obalu připravený želatinový ztužovač za studena, vždycky krásně ztuhne.

!!!!! Dobře si přečtěte na kolik ml je želatinový ztužovač za studena a odvažte si ho. Jinak hrozí, že dortíky neztuhnou a budete muset jíst všechno lžičkou. :o))

Zde je odkaz na výrobu formiček jak jsem slíbila http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8991

Formičky z víček od šlehačky a sprejů proti hmyzu :o)) od paní Irenky

Výsledek paní Irenky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

nikavendy 11. 5. 2013, 18:47
Prosím o radu tento jogurtový - Jogurtový – 12 dkg smetanového jahodového jogurtu, 20 dkg zakysané smetany krémovité, cukr krystal nebo krupice podle chuti, želatinový ztužovač za studena. dává se tam celý ten stužovač? je psané že to je na 600g a tohle dává je 32 dkg plus cukr?
yvoušek 6. 7. 2013, 9:42
@nikavendy Dobrý den, bohužel jsem si nevšimla dotazu, ale už jste si asi poradila, že? Musíte si ho odvážit podle množtví tekutiny (Y) (L)
gabb 14. 2. 2013, 12:19
Moc hezké (clamp) (clamp)
sesemka (upraveno) 20. 6. 2012, 18:49
Krááásnééé
šlaušek 26. 2. 2012, 18:06
mnam,určitě vyskouším. (clamp) (clamp) (clamp)
yvoušek 26. 2. 2012, 21:26
@šlaušek Jsou výborné (zajic)
Ledura 25. 2. 2012, 17:12
(Y) (Y) (Y)
ladaalb 13. 2. 2012, 23:06
prosím, který to je ten ztužovač? děkují (Y)
yvoušek 14. 2. 2012, 18:44
31423 13. 2. 2012, 14:22
Mnam (zajic) (zajic) já budu mít taky takovou hloupou otázku- ten želatinový ztužovat za studena se myslí tím ztužovač šlehačky, nebo je to něco jiného? *-) ,-) Budu mít svátek, tak jsem jich chtěla pár udělat (D) (C).Děkuji
nula (upraveno) 18. 2. 2012, 17:41
@31423 je to jiné než ztužovač šlehačky já používám tento http://www.oetker.cz/oetker_cz/html/default/debi-7puggd.cz.html
yvoušek 14. 2. 2012, 18:43
@nula Ano to je přesně ten, který je v těch co jsou na fotce (Y) (Y)
kacenicka 13. 2. 2012, 7:59
Krásné,krásné,krásné!!!!!! (D) (Y) (D) A mohu se prosím hloupě zeptat-ta trezírovaná "ťopička"-to je už jen klasicky ušlehaná šlehačka???Máte ji krásně plnou-pevnou,šleháte ji se smetanou fix a nebo jen samotnou????Děkuji moc.Katka.
yvoušek 13. 2. 2012, 11:50
@kacenicka Děkuji. Pokud mám klasickou šlehačku tak se smetafixem, pokud je rostlinná tak drží krásně sama (L)
andol 9. 2. 2012, 21:47
krásné škoda jíst
Tyna12 9. 2. 2012, 17:27
(Y) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic)
mnamnulka 9. 2. 2012, 17:01
Super semifredy. Taky je dělám a originální recept, odkud jste čerpala určitě i vy, je zde: http://ekucharka.net/semifreda.
gabikaKa 23. 2. 2012, 21:01
@mnamnulka Prečo mi píše "Stránka nenalezena"? *-)
Michaela_ 27. 2. 2012, 22:55
@gabikaKa musite vymazat na konci odkazu zu tecku...ta tam nema byt (Y)
yvoušek 24. 2. 2012, 14:01
@gabikaKa Mě to taky nefunguje
Michaela_ 27. 2. 2012, 22:56
@yvoušek vymazte z odkazu tecku..pani ji tam napsala jako na koec vety, ale v odkazu byt nema, recept tam je (Y)
mnamnulka 23. 2. 2012, 21:10
@gabikaKa To nevím. Když si ale zadáte na stránkách "semifréda", tak vám to tam stránku najde. Nebo zkopírujte odkaz do googlu. Ale tyhle jsou stejné a mohu jen doporučit - jsou opravdu super. (hello)
yvoušek 9. 2. 2012, 22:57
@mnamnulka Já jsem dostala recept od kamarádky a protože byly senzační musela jsem se s receptem podělit. K tomu jsem přidala několik mých oblíbených krémů které dávám do dortů. Rozhodně jsem nechtěla slíznout něčí smetanu jak se říká ,-)
mnamnulka 10. 2. 2012, 9:12
@yvoušek To jsem tak vůbec nemyslela. Všichni od někoho opisujeme a ti zase opisují od dalších a ti zase od dalších :-D. Ono těch věcí, co se dají vymyslet, je málo. Můžeme jen přidávat igrediece podle chuti a improvizovat. :-) To ale nic nemění na faktu, že semifrédky jsou báječné. (L)
HHaannuullee 7. 2. 2012, 15:44
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)nádherné
gonzar 7. 2. 2012, 11:33
Krásná semifreda, ale jaká budou ta příští? To bude luxus. (Y) (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Také bych chtěla vidět výrobu formiček. (L)
yvoušek 7. 2. 2012, 14:50
@gonzar Odkaz na výrobu formiček (L) http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8991
gonzar 8. 2. 2012, 12:09
@yvoušek Ivo, moc děkuji za odkaz. (L) (L) (hello) (hello)
teryss 7. 2. 2012, 11:32
Nádhera. A co postup, prosím (L) (Y)
yvoušek 7. 2. 2012, 14:50
@teryss Odkaz na výrobu formiček (L) http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8991
kellystova 7. 2. 2012, 11:06
Nádherné (Y) těším se na postup ^o) (clamp) (clamp) (clamp)
yvoušek 7. 2. 2012, 14:50
@kellystova Odkaz na výrobu formiček (L) http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8991
evicela 7. 2. 2012, 9:31
(Y) (jidlo) (clamp) (clamp) (clamp)
lukatra 7. 2. 2012, 8:46
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (Y)
simonka:-) 6. 2. 2012, 23:18
První :-o :-o vypadají teda senzačně (clamp) (clamp).Mohu se zeptat na přesnější popis,jak jste dělala formičky? Díky (hello) (hello)
yvoušek 7. 2. 2012, 14:50
@simonka:-) Odkaz na výrobu formiček (L) http://www.mimibazar.cz/navod.php?id=8991
simonka:-) 7. 2. 2012, 16:55
@yvoušek Perfektní (clamp) (clamp)Díky (hello) (hello)
PaffčaP 7. 2. 2012, 8:50
@simonka:-) Mně taky přijdou luxusní (Y)
yvoušek 6. 2. 2012, 23:23
@simonka:-) Děkuji!! Pokusím se o foto postup a zítra ho sem přidám :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie