Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Semifrédy

0.0
Semifrédy

Potřebné ingredience

Těsto: 6vajec, 8 lžic polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, 1 prášek do pečiva, 5 lžic cukru popř. kakao

Postup přípravy

Vždy se mi semifrédy líbily, ale netroufala jsem si na ně. To jen ale do té doby, než jsem zjistila, jak jsou jednoduché. Nejsložitější a nejpracnější na nich je výroba formiček (tedy jestli nemáte kupované) - ale pomáhaly děti, tak jsme měli hodinu tvořivosti a formičky už mi zůstanou :o))
Uděláme sníh z bílků. Vše ostatní utřeme, přidáme sníh a dáme na plech vymazaný a vysypaný. Pečeme na 170°C cca 15minut. Z hotového těsta vykrajujeme formičkami tvary a těsto necháme ve formičce (proto jich potřebuje víc). Na těsto můžete použít v podstatě jakékoliv vaše oblíbené těsto.
Připravíme si náplně a dáme do formiček na těsto. Nožem zarovnáme s koncem formiček, aby krém po ztuhnutí byl pěkně rovný. Dáme do lednice ztuhnout. Po ztuhnutí zdobíme.
Krémy:
Pařížský: šlehačku uvaříme s ledovými kaštany. Druhý den vyšleháme se ztužovačem.
Jogurtový: větší jogurt, půl zakysané smetany, cukr moučka podle chuti, želatinový ztužovač za studena připravit podle návodu a hned přimícháme ke krému
Pudinkový: V 250ml mléka uvaříme pudink. Po vychladnutí zašleháme 150g másla. Dochutíme cukrem a rumem.
Šlehačkový: malý kompot bez nálevu, šlehačka, cukr moučka dle chuti, ztužovač za sudena připravit podle návodu a hned přimícháme ke krému
Má inspirace: http://ekucharka.net/semifreda. Díky.

S máslovým krémem a borůvkami. Krém mi zbyl z dortu, tak jsem ho využila :o))

S jogurtovým borůvkovým krémem.

S pařížskou šlehačkou. Mňam.

S mandarinkovým a jahodovým šlehačkovým krémem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

100ml 20. 5. 2012, 20:06
uplne jsem vam zapomnela odepsat presne jak je delate vy ty slany tak ja taky a na konec ozdobim cukrarskym pytlikem a spickou
100ml 14. 1. 2012, 14:07
krasny ja jetaky miluju ale uz jsem je dlouho nedelala zitra se nane vrhnu mame v pondeli s kamaradkama mecheche tak se budou hodit a udelami slane ty jsou taky vynikajici (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
mnamnulka 14. 1. 2012, 14:42
@100ml Jojo slaný jsou taky úžasné. Fotku ale přidám, až je budu dělat. Jak je děláte vy? Já namažu chleba pomazánkou na to salám, sýr a vykrojím. Na hotové ještě vykrojím menší tvar např. z Hermelínu a dozdobím zeleninou. Jestli je děláte jinak, šup sem s receptem ať mohu zase něco nového vyzkoušet ^o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie