Zobrazit přihlášovací formulář

VÝÝÝBORNÁ FALEŠNÁ SLEPIČÍ POLÉVKA

0.0
VÝÝÝBORNÁ FALEŠNÁ SLEPIČÍ POLÉVKA

Potřebné ingredience

mrkev, petržel, celer, česnek, cibule nebo pórek, mražená zeleninka, máslo
NA KAPÁNÍ : vajíčko, sůl, hledká mouka

Postup přípravy

Větší mrkvičku nastrouháme - tak aby byla trochu na jemném a trochu na tom hrubším struhadle. Petrželku a celer nastrouháme najemno - ale ne celé. Když máte zrovna doma pórek, nakrájet na kolečka. Kdo má rád česnek, může i česnek nadrobno - jinak se dá jen vyvařit.
Na větším kousku máslo osmahneme nastrouhanou zeleninu. Až mrkvička pustí krásnou červenou barvu, tak zalejeme vodou.Přidáme zbytek petržele, celeru ( už v celku, na vyvaření ) , není - li už v polévce pórek, dáme vyvařit i menší cibulku. Přidáme mraženou zeleninku, osolíme a vaříme. Máte - li zelenou petržel nebo libeček, dáme vyvařit taky - dodá to tomu super chuť. Bujon se dávat nemusí ( aspoň my nedáváme ) .
Do polévky můžeme buď udělat kapání nebo dát uvařit brambůrky či nudle.
KAPÁNÍ - 1 vejce rozmícháme s hladjou moukou, osolíme a můžem dát trošičku majoránky. Je to vlastně řidší těstíčko. Že je správná konzistence poznáte dle toho, že vám těsto krásně zkapává z vidličky. A pak už jen přes vydličku zavaříme do vroucí, již uvařené polévky.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie