Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Kuřecí plátky se špekovými knedlíky a bešamelem

0.0
Kuřecí plátky se špekovými knedlíky a bešamelem

Potřebné ingredience

Masíčko - 2 kuřecí prsa, sůl, pepř, grilovací koření, 2 plátky eidamu Knedlíčky- 2 starší rohlíky, mléko, anglická slanina, cibul, máslo, majoránka, sůl,hladká mouka Bešamel- niva, mléko

Postup přípravy

Kuřecí prso si rozpůlíme, ale nedokrojíme celé. Lehce naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením.
Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem, jen aby byli nasáklé. (zbytek mléka odlijeme) Na pánvi si rozehřejeme máslo a orestujeme na kostičky nakrájenou cibulku do zlatova. Poté přidáme ještě na kostičky nakrájenou anglickou slaninu. Poté přidáme ještě majoránku (nešetřte s ní, udělá opravdu výbornou chut) sůl a podle potřeby hladkou mouku. Těsto nesmí být ani moc řídké a ani moc tuhé. Knedlíky by byli potom moc hutné. Pokud se těsto stále lepí, nevadí. Ruce si posypte moukou a uválejte kuličku. Kuličky mají být asi 5cm velké. Kuličky dáme do vroucí osolené vody a vaříme asi 15min dokud nevyběhnou nahoru. Než je všechny vyndám, tak si raději alespon jeden rozkrojím napůl, abych se ujistila, že jsou opravdu hotové. Potom nakrájíme všechny na půl.
A můžeme začít dělat masíčko. Na pánvi rozehřejeme olej a masíčko z jedné strany smažíme. Otočíme a položíme na osmaženou stranu plátek sýra.
Bešamel si připravíme tak, že do kastrůlku dáme kapičku oleje nebo kousek másla a necháme rozehřát. Na to nadrobíme nivu a alespon trošičku necháme rozehřát. Zalijeme troškou mléka a necháme nivu úplně rozpustit. Někdy použiju i vidličku a rozmačkám. Přidáme česnek, bylinky a můžeme i tavený sýr. Bešamelem políjeme knedlíčky a můžeme se pustit do toho. Je to opravdu skvělé jídlo a hodně syté. Není tak náročné, jako to z těchto řádek vypadá.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie