Zobrazit přihlášovací formulář

Dětské speciality

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Růžová omáčka s masem aneb jak to koulíme my :)

0.0
Růžová omáčka s masem aneb jak to koulíme my :)

Potřebné ingredience

Na omáčku: kousek másla, hladkou mouku, vývar, rajčatový protlak, skořici, pertželku, špetku majoránky, zakysanou smetanu. Porci masa, mraženou zeleninu v sáčku a 2 brambory, 2 bobkové listy.

Postup přípravy

Dneska jsem malé vařila "růžovou" omáčku se zeleninou, bramborem vařeným ve slupce a dětskou porcí králíka (cca.35g) .. a jelikož si malá 2x přidala, napadlo mě se o recept podělit.. třeba zachutná i dalším dětičkám :)
Nejdříve si dáme vařit do papiňáku 4 lžíce mražené zeleniny (nejlépe polévkové, ta už obsahuje asi 5 druhů zeleniny), přidáme porci masa (králičí, kuřecí, krůtí atd.) a přihodíme 2 bobkové listy. Necháme vařit cca. 40min. Zároveň si dáme vařit brambory ve slupce. Až je zelenina s masem hotová, tak použijeme vlažný vývar na omáčku, kterou začneme jako bešamel: rozpustíme kousek másla, pak přidáme hladkou mouku, metličkou mícháme a přidáváme vlažný vývar spíše pomalu, dokud nedosáhneme řidší krémové konzistence (je třeba počítat s tím, že omáčka ještě zhoustne při následném varu). Pak už do ní zamícháme 3-4 lžíce rajského protlaku (poznáte podle barvy, měla by být červenější), špetku skořice a majoránky, nasekanou petrželku a za stálého míchání necháme projít varem cca. 10-15min. Na závěr přidáme zakysanou smetanu...
Vlastně tímto způsobem vařím i další jídla, pořád jsem hledala způsob, jak skloubit maso, zeleninu, omáčku, přílohu a moc se mi osvědčilo používání papiňáku, kde nechám vařit maso+ zeleninu. Mražená zelenina, která je už naporcovaná na kousky, je skvělá, hodně to všechno ulehčí (když byla holčička malá, tak jsem mačkala, teď už nechávám měkké kousky a s těmi už si dnes poradí). Teď už je nám skoro rok, takže vařím tak, že jeden týden udělám dvě porce a tu jednu zamrazím, další týden ohřívám :) Omáčka se dá obměňovat, k tomu základu máslo+hl.mouka+vývar/voda lze přidat kopr, anebo rozmixovanou mrkev a hned to dostane jinou chuť a díky omáčce je jídlo sytější. Tak ať těm našim nejmenším chutná :)
P.S. tu pidi porci jsem jen naaranžovala na foto, máme velkého jedlíka, to by nestačilo :)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie