Gratinované brambory

Potřebné ingredience
2 kg brambor, 5 vajec, 3/4 litru smetany, parmezán, tymián, sůl, pepř
Postup přípravy
Přemluvila jsem našeho známého - kuchaře profesionála - k soukromé lekci vaření. Zatímco se oháněl v kuchyni, tak jsem pilně fotila a zapisovala.
Moc nám chutnalo! Doufám, že až se do jeho receptů pustím sama, tak výsledek bude stejně dobrý!

- oškrábat brambory, nakrájet na plátky

- plátky brambor posolit a přidat tymián

- rozšlehat 5 vajec a smíchat se smetanou

- smetanu s vejci nalít na plátky brambor a promíchat, aby někde nezůstaly plátky slepené

- přidat strouhaný parmezán

- nalít do pekáčku, "upěchovat"

- navrch nastrouhat ještě trochu parmezánu

- přiklopit nebo zakrýt alobalem

- zakryté péct na 180 st asi hodinu a půl

- potom sundat alobal a nechat ještě chvíli v troubě - kvůli barvičce
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




















