Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 23 návštěvníků)

Koláč HRK HRK

0.0
Koláč HRK HRK

Potřebné ingredience

Těsto: 1 1/2 hrnku polohrubé mouky 1 kypřící prášek do pečiva 1/2 hrnku oleje 2 vejce ½ hrnku mléka 1 hrnek cukru moučka Krém: 1 ztužovač šlehačky 2 malé mandarinkové kompoty 250 ml trvanlivé smetany ke šlehání 1 vanilkový pudink bez vaření

Postup přípravy

Těsto:
Mouku, cukr, prášek do pečiva promísíme, přilijeme mléko, olej a přidáme vajíčka. Vše důkladně promícháme a nalijeme na hlubší plech, který jsme předem vymazali tukem a vysypali moukou. Těsto na plechu rozetřeme a upečeme v předehřáté troubě. Pečeme asi 25 minut při 150 °C. Upečenou placku necháme vychladnout.

Krém:
Pudinkový prášek, ztužovač šlehačky, smetanu a mandarinkové kompoty i se šťávou dáme do uzavíratelné nádoby. Před uzavřením nádoby ingredience nemícháme. Nádobu uzavřeme a několikrát s ní prudce zahrkáme (odtud ten podivný název). Pouhým zahrkáním se suroviny opravdu promíchají a vytvoří úžasný hustý mandarinkový krém. !Dejte pozor, abyste nezaměnili pudinkový prášek - musí to být opravdu pudink bez vaření (je určen do studené vody)!!!


Hotový krém rozetřeme na vychladlou placku a buchtu necháme ještě aspoň půl hodiny ztuhnout v lednici.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vevey 22. 2. 2012, 12:11
(hello)dělávám nepečený http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=21180&user=74972 jen s piškoty prokládaný.....a už jsem přešla jen na poháry...do skleniček s piškotama ....nejoblíbenější u (X)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie