(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Moučník hrk-hrk
Potřebné ingredience
Těsto:
1 a 1/2 hrnku polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1/2 hrnku oleje
3/4 hrnku mléka
2 vejce
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Krém:
250 ml smetany ke šlehání
1 ztužovač šlehačky
2 malé plechovky mandarinek
1 pudink bez vaření Créme Olé vanilkový
Na ozdobu:
čoko poleva,strouhaná čokoláda apod.
Postup přípravy
Suroviny na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.Upečeme (12 minut při 200 C).
Mandarinky zcedíme a nakrájíme na menší kousky.Do dózy s dobře těsnícím víkem dáme mandarinky i se šťávou,pokud je kompot bez cukru,přidáme 2 vanilkové cukry,přilijeme smetanu,nasypeme pudinkový prášek a ztužovač a dózu dobře uzavřeme.Párkrát s ní zahrkáme a krém je hotový.Natřeme ho na studenou buchtu a posypeme strouhanou čokoládou nebo pocákáme polevou.
Příště to můžeme udělat barevně naopak,kakao nedávat do těsta - bude světlé,dát ho do krému,případně použít čokoládový pudink.
Mandarinky zcedíme a nakrájíme na menší kousky.Do dózy s dobře těsnícím víkem dáme mandarinky i se šťávou,pokud je kompot bez cukru,přidáme 2 vanilkové cukry,přilijeme smetanu,nasypeme pudinkový prášek a ztužovač a dózu dobře uzavřeme.Párkrát s ní zahrkáme a krém je hotový.Natřeme ho na studenou buchtu a posypeme strouhanou čokoládou nebo pocákáme polevou.
Příště to můžeme udělat barevně naopak,kakao nedávat do těsta - bude světlé,dát ho do krému,případně použít čokoládový pudink.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé