Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Řezy HRK - HRK

0.0
Řezy HRK - HRK

Potřebné ingredience

Na těsto: 300g polohrubé mouky, 1pr. do peč., 1 zarovnaná lžíce kakaa, 220g cukru, 1 vanilinový cukr, 3 vejce, 250 ml mléka, 250 ml oleje
Na náplň: ananasový kompot (kousky hmotnost po odkapání asi 560g), 250ml smetany ke šlehání, 1 pudink Créme Olé bez vaření vanilkový, 1 balíček smeta-fixu

Postup přípravy

Na těsto smícháme a prosejeme mouku s kypřícím práškem a kakaem, přidáme cukr, vanilinový cukr, vejce, mléko a olej. Ručně vymícháme hladké těsto. Pečeme na 180 stupňů.
Na náplň vlijeme do uzavíratelné nádoby (asi 3l) kompotované ananasové kousky i se šťávou. Přilijeme smetanu, přidáme puding a smeta-fix. Nádobu uzavřeme a protřepeme tak aby se vše spojilo v krém.
Když těsto vychladne, potřeme krémem a polijeme čokoládovou polevou.

DOBROU CHUŤ!!!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

j.a.j.i.n.a1 20. 4. 2009, 16:26
Dobrý den,řezy vypadají úžasně.Ale my nejíme ananas,je možné ho nahradit jiným kompotovaným ovocem? (Y) (L)
sabakova 22. 4. 2009, 21:58
@j.a.j.i.n.a1 Dobrý den, lze tam dát i broskve nebo meruňky hmotnost po odkapání cca 480g. Lenka
hanys77 20. 4. 2009, 16:46
@j.a.j.i.n.a1 Jestli do toho můžu kecat, tak dá...třeba mandarinkama, ale ty se dávají dvoje ty malé konzervy . Ale jinak asi jakýmkoliv ovocem, jen je potřeba ho nakrájet na kousky - třeba jahody, meruňky a tak...ty mandarinky se nekrájí, rozpadají se samy. Nebo já jsem to udělala tak, že jsem je scedila, uhrkala krém jen ze šťávy z nich a na natřenej na piškotu jsem je poskládala ještě s hroznovým vínem a zalila želatinou, mám to v receptech.Ale případě tohoto receptu bych je poskládala na piškot a pak natřela krém a pocákala čokoládou.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie