(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Chlebové rohlíky z univerzálního chlebového těsta /pro domácí pekárnu/

Potřebné ingredience
360ml vody,
540g hladké mouky,
1 čajová lžička soli,
1 čajová lžička drceného kmínu,
1 vrchovatá čajová lžička sušeného droždí,
slaná voda na potření
Postup přípravy
do pekárny dáme všechny přísady, nastavíme program 8 na uhnětení a vykynutí. Po ukončení programu těsto vyklopíme na vál, prohněteme, rozdělíme na 8 bochánků, které necháme asi 10 minut odpočinout. Pak každý bochánek vyválíme na šišatou placku a smotáme jako rohlík a ještě proválíme, ať se těsto v přehybech trochu spojí. Rohlíky naskládáme na plech vyložený tmavým pečícím papírem a necháme dalších 10 minut pod utěrkou odpočinout. Mezi tím si vyhřejeme troubu na 220st., pak potřeme rohlíky slanou vodou a vložíme plech do trouby. Prvních 15 minut pečeme zprudka a pak stáhneme teplotu asi na 120st., pečeme dalších 30 minut, ale posledních 10 minut tak dvakrát při pečení rohlíky potřeme slanou vodou.
Tak dobrou chuť !!!!
Tak dobrou chuť !!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Greneia
(upraveno)
26. 1. 2008, 19:50
taky si pohrávám s myšlenkou, že zkusím a počítáme tu s manželem, zda se nám to finančně vyplatí .. a asik ju

nahlásit

Adams&family
(upraveno)
26. 1. 2008, 21:39
@Greneia
Tak pak dejte vědět, jak se Vám chlebánky povedly.
Moje děti je mají moc rády..






nahlásit

Bubalka
(upraveno)
20. 1. 2008, 21:11
moc se mi líbí, tyto vyzkouším 100 % zítra

nahlásit

Adams&family
(upraveno)
27. 1. 2008, 22:42
@Bubalka
Povedlo se??


nahlásit