Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Babiččiny vdolečky

0.0
Babiččiny vdolečky

Potřebné ingredience

1kg polohrubé mouky, 10dkg másla(cca 4-5 PL), 4PL rumu, 400-450ml mléka, citrónová kůra,2 vejce,2 žloutky, 1ČL soli, 4-5 PL cukru, 1kostka kvasnic (vážených 40-50g), dostatek oleje na smažení Náplň: tvaroh ve vaničce, vanilka, cukr, džem, povidla

Postup přípravy

Udělám si kvásek z 1PL mouky, 1PL cukru, trochy vlažného mléka a kvasnic, které rozmíchám v hrnku a nechám vyběhnout.
Mezitím si dám v míse nahřát mouku do mikrovlnné trouby na cca 1minutu, ohřeji si mléko, tak aby bylo vlažné, rozpustím máslo(nesmí být horké jen vlažné), všechny ingredience nasypu do mísy s mouku, vliji kvásek a hnětačem spojím v těsto,které se nelepí na mísu. Podle potřeby přisypu mouku nebo naopak přiliji mléko, popráším moukou a nechám kynout. Když mám dostatek času vzpomenu si, tak těsto ještě jednou přehnětu,ale již jen vařečkou.
Těsto si vyválím na silnější plát, vykrájím skleničkou kolečka a nechám kynout pod utěrkou, než vykrájím poslední kousky, tak první jsou již nakynuté, menší skleničkou udělám důlky do středu koleček, malinko ještě prsty středy vytáhnu do tenka, a smažím ve větší vrstvě oleje, první se smaží strana s otvorem. Otáčím kleštičkami na grilování a vytahuji na plechy vyložené papírovými ubrousky.
Nakonec plním důlky džemem, povidly a nahoru dám kopeček rozšlehaného tvarohu s cukrem, vanilkou a trochou citrónové kůry.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie