Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 20 návštěvníků)

Paštika z kuřecích jater

0.0
Paštika z kuřecích jater

Potřebné ingredience

0,5 kg kuřecích jater, 100g vepřového sádla, 1 cibule, česnek, sůl, provensálské koření, pepř, mandle

Postup přípravy

Na sádle si osmahnu nakrájenou cibuli, přidám česnek nakrájený na plátky a pokrájená játra. Když jsou játra hotová - okořením. Nechám směs trošku vychladnout - mezitím si vyberu pár kousků jater, která ještě trochu pokrájím. Směs potom rozmixuji ponorným mixérem a vmíchám pokrájená játra a mandle.
Vhodnou nádobu si vymažu rozpuštěným sádlem, nandám paštiku a zaleju troškou rozpuštěného sádla.

- pokrájená játra

- a nakonec přimíchat i mandle (příště chci zkusit s brusinkami)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

ajkammm 26. 2. 2012, 16:25
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
zdenakucerova 26. 2. 2012, 13:54
Paštiku znám a dělám...ještě s masem a koňakem a mandlemi a cibulí ...ale pobavila jsem se vlastní slepostí ,-) Koukám na to a přemýšlím, jak jste udělala PAŽITKU z jater ,-) , máte na paštiku moc hezkou misku...já to dělávám v srnčím hřbetu a toto vaše vypadá líp.... (Y)
ivana.king 26. 2. 2012, 16:21
@zdenakucerova :-D pažitku fakt nedokážu ,-) Misku mám doma už rok - konečně jsem pro ni našla upotřebení. Ten koňak byl zmiňovaný v mnoha receptech - ale doma ho nemám a kvůli paštice kupovat asi nebudu ...... nevíte, proč se tam přidává? Jenom pro chuť nebo má i nějaký jiný význam?
koblizek63 26. 2. 2012, 1:27
Já jsem taky zkoušela,dělala jsem ji na másle a než jsem ji rozmixovala,tak jsem tam dala deci šlehačky,byla taková jemnější.Mandle jsem nedávala ,manželovi tam nechutnají.Ale jinak byla (Y) (Y) (Y)
ivana.king 26. 2. 2012, 13:32
@koblizek63 Jj - také jsem viděla recepty, kam se šlehačka přidávala ...... nakonec jsem dělala podle jiného, ale přiště ji tam zkusím přidat. I když mi chutnala i bez šlehačky ,-)
nynuna 25. 2. 2012, 22:47
Zrovna v pátek jsem dělala podobnou, místo sádla jsem zalévala máslem. A dala jsem brusinky naložené v kapce koňaku. Příště vyzkouším tu vaší. Dokonce mám i stejnou formu. (Y)
ivana.king 25. 2. 2012, 22:58
@nynuna Nevím, proč jsem to nezkusila už dřív! Vždycky jsem si myslela, že udělat paštiku je strašně složité - a přitom to nic není a výsledek opravdu stojí za to! Před chvílí jsem dojedla - pěkně jsem se nacpala ,-) Koňak nemáme *-) holt budou samotné brusinky ,-) V téhle formě jsem vloni na Valentýna kupovala manželovi paštiku .....

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie