(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Paštika z kuřecích jater

Potřebné ingredience
0,5 kg kuřecích jater, 100g vepřového sádla, 1 cibule, česnek, sůl, provensálské koření, pepř, mandle
Postup přípravy
Na sádle si osmahnu nakrájenou cibuli, přidám česnek nakrájený na plátky a pokrájená játra. Když jsou játra hotová - okořením. Nechám směs trošku vychladnout - mezitím si vyberu pár kousků jater, která ještě trochu pokrájím. Směs potom rozmixuji ponorným mixérem a vmíchám pokrájená játra a mandle.
Vhodnou nádobu si vymažu rozpuštěným sádlem, nandám paštiku a zaleju troškou rozpuštěného sádla.
Vhodnou nádobu si vymažu rozpuštěným sádlem, nandám paštiku a zaleju troškou rozpuštěného sádla.

- pokrájená játra

- a nakonec přimíchat i mandle (příště chci zkusit s brusinkami)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

ajkammm
(upraveno)
26. 2. 2012, 16:25






nahlásit

zdenakucerova
(upraveno)
26. 2. 2012, 13:54
Paštiku znám a dělám...ještě s masem a koňakem a mandlemi a cibulí ...ale pobavila jsem se vlastní slepostí
Koukám na to a přemýšlím, jak jste udělala PAŽITKU z jater
, máte na paštiku moc hezkou misku...já to dělávám v srnčím hřbetu a toto vaše vypadá líp....



nahlásit

ivana.king
(upraveno)
26. 2. 2012, 16:21
@zdenakucerova
pažitku fakt nedokážu
Misku mám doma už rok - konečně jsem pro ni našla upotřebení. Ten koňak byl zmiňovaný v mnoha receptech - ale doma ho nemám a kvůli paštice kupovat asi nebudu ...... nevíte, proč se tam přidává? Jenom pro chuť nebo má i nějaký jiný význam?


nahlásit

koblizek63
(upraveno)
26. 2. 2012, 1:27
Já jsem taky zkoušela,dělala jsem ji na másle a než jsem ji rozmixovala,tak jsem tam dala deci šlehačky,byla taková jemnější.Mandle jsem nedávala ,manželovi tam nechutnají.Ale jinak byla



nahlásit

ivana.king
(upraveno)
26. 2. 2012, 13:32
@koblizek63
Jj - také jsem viděla recepty, kam se šlehačka přidávala ...... nakonec jsem dělala podle jiného, ale přiště ji tam zkusím přidat. I když mi chutnala i bez šlehačky

nahlásit
nynuna
(upraveno)
25. 2. 2012, 22:47
Zrovna v pátek jsem dělala podobnou, místo sádla jsem zalévala máslem. A dala jsem brusinky naložené v kapce koňaku. Příště vyzkouším tu vaší. Dokonce mám i stejnou formu.

nahlásit

ivana.king
(upraveno)
25. 2. 2012, 22:58
@nynuna
Nevím, proč jsem to nezkusila už dřív! Vždycky jsem si myslela, že udělat paštiku je strašně složité - a přitom to nic není a výsledek opravdu stojí za to! Před chvílí jsem dojedla - pěkně jsem se nacpala
Koňak nemáme
holt budou samotné brusinky
V téhle formě jsem vloni na Valentýna kupovala manželovi paštiku .....



nahlásit