Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Tomatová italská polévka- Zuppa di Pomodori

0.0
Tomatová  italská polévka- Zuppa di Pomodori

Potřebné ingredience

2 cibule - 2 stroužky česneku - 1 plechovka oloupaných rajčat - 4-5 čerstvých oloupaných rajčat - 2 bobkové listy - mletý pepř 4 barev - sůl - lžička cukru - smetana - máslo - nastrouhaný parmigiano = parmazán ( nebo jiný sýr podobný parmazánu třeba Grattugiato Fresco) - čerstvá bazalka (když není určitě postačí sušená)

Postup přípravy

Na másle osmahnu cibuli s utřeným česnekem ( necháme jen zesklovatět), přidám plechovku rajčat a čerstvá oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky. Bobkový list, pepř, sůl a vařím 30min. Potom přidám smetanu a ponorným mixerem rozmixuji na hustou směs, kterou dle potřeby naředím vodou. Přidám cukr a dochutím dle potřeby ještě solí i pepřem a bazalkou.
Polévka se podává se strouhaným parmazánem.

Na másle osmahneme cibuli s utřeným česnekem ( necháme ji jen zesklovatět), přidám plechovku rajčat a čerstvá oloupaná rajčata nakrájená na čtvrtky. Bobkový list, pepř, sůl a dusím 30min.

Po 30 min. vyjmeme bobkový list , přidáme smetenu a vše rozmixujeme ponorným mixérem.

Dle potřeby a dochutíme solí, pepřem a nejlépe čerstvou bazalkou. Podáváme horké se strouhaným parmazánem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie