Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 17 návštěvníků)

Německý tvarohový dort

0.0
Německý tvarohový dort

Potřebné ingredience

Korpus: 75g cukru krupice, 75 g Hery, 1 vejce, 1 lžička prášku do pečiva, 1 van. cukr, 160g hladké mouky Náplň: 3 měkké tvarohy, 4 vejce, 1,5 dcl cukru krupice, 1,5 dcl oleje, 1 van. cukr, 2 van. pudinky, šťáva z 1 citronu, 1/2 l mléka

Postup přípravy

Výborný tvarohový dort, u nás vždy zmizí, raz dva!!

Přísady na korpus nasypeme do mísy a zpracujeme v měkké těsto. Někdy je pořeba přidat trochu mouky, aby se moc nelepilo.

Těsto necháme chvíli odpočinout ve lednici, když je teplé, tak se dost trhá...

Náplň připravíme rozšleháním vajec cukrů a oleje, postupně přidáme tři tvarohy a vyšleháme do hladka. Hmota je dost huská a krémová. Pak přidáme šťávu z jednoho citronu a nakonec přidáme mléko, ve kterém jsme rozkvrdlali dva vanilkové pudinky.

Těsto vyválíme a přeneseme do vymazané formy...

Těsto vymačkáme až nahoru kolem dokola dortové formy.

Nalijeme náplň a dáme péct na 140 °C na zhruba 1 a 1/2 hod. Pak zvýšíme teplotu na 170°C a koláč krásně vyskočí. Po 25 min. vypnout a nechat dojít v troubě.

Takhle se tváří po dopečení, ale je to tvaroh a tak obvykle klesne i když ho necháte v troubě úplně vychladnout...ale i tak je vynikající

Zakrojila jsem ho teplý a tak opravdu klesl. Do náplně můžete i přidat i mák je to příjemná změna. Dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ledura 4. 3. 2012, 8:57
(Y) (Y) (Y)
cestovatelka 29. 2. 2012, 20:53
(Y) (Y) (L) (L) tri roky se snazim o tudle buchtu, a vzdycky hruza. receptik od vas se povedl uzasne, jsem tak nadsena a hlavne manzel tady mlaska stestim. na to, ze mi dosli vajicka a napln je bez vajicek je to vybornyyyyyyyy. i ja tady mlaskam. pul buchtu uz pryc. je to opravdu vynikajici recept. dekuju moc moc (L) (L)
marcy76 (upraveno) 2. 3. 2012, 23:20
@cestovatelka |:o) |:o)Tak hlavně že se povedla a chutná (clamp) (clamp) Já jí taky těm němcům záviděla a nakonec jsem donutila kolegu, co si vzal němku za ženu, aby mi ho sehnal a tohle je výsledek!!!! (Y) (Y)
palgj 28. 2. 2012, 15:31
(Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie