Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Patenty

0.0
Patenty

Potřebné ingredience

4-5 brambor,500g hrubé mouky,půl hrnku mléka,sůl,cukr,mák,máslo

Postup přípravy

Den předem uvařené brambory nastrouháme na jemno,přidáme asi půl kg hrubé mouky,půl hrnku mléka a sůl.Vyhněteme těsto,nemělo by být moc tuhé.
Pak rozválíme na tenký plát (asi jako na nudle),nakrájíme na čtverce (cca15x15cm) a smažíme na suché pánvi,nebo plotýnce.Babička je smažívala na kamnech.
Ještě teplé potřeme z obou stran rozpuštěným máslem,naplníme mletým mákem s cukrem a zavineme do ruličky.
Necháme chvíli přikryté,aby změkly a podáváme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

moschus 1. 2. 2008, 19:31
Tak tenhle recept dělávala moje prababička.A jak píšete dělávala je na kamnech.Recept mám po ní zděděný,ale nikdy jsem ho nedělala,právě kvůli tomu,že se mají dělat na kamnech.Ale jak je vidět i bez kamen to jde. |:o) |:o). (L) (L) (L) (hello)
Dočka 1. 2. 2008, 12:54
PANÍ JITKO , PROSÍM VÁS MÁTE MOC KRÁSNÉ TALÍŘE A TO JÍDLO JE BEZVADNÉ TO DĚLÁM TAKY ,ALE MÁM K VÁM PROSBU MŮŽETE MĚ NAPSAT KDE JSTE TY TALÍŘE KOUPILA DĚKUJI MARTINA
zalinka 2. 2. 2008, 6:30
@Dočka Marti,to je opravdu jen rámeček,který najdete v programu PhotoFrameShow.Dá se stáhnout,ale funguje jen 15 dní,ale dá se sehnat i klíč,nebo jak se to jmenuje,aby to fungovalo furt.Jitka
Zrušený účet 1. 2. 2008, 19:40
@Dočka Já bych řekla, že ten zelený kruh je dělaný jen jako ozdobný rámeček na fotku *-) Vypadá to moc hezky (L)
Navis 24. 1. 2008, 9:00
dělávám je taky tak až na to že je pomažu povidly a potom posypu mákem s cukrem.Tak je dělávala moje prababička.A když nejsou povidla tak i jinou marmeládou.
Zdenikv 24. 1. 2008, 8:48
Tohle taky dělám a máme to moc rádi. Dělám kulaté placky, upečenou vždy posypu mákem s cukrem a na ni položím další. Mám je pak makové z obou stran :-). Podávám stočené jako palačinky. Hned bych si dala (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie