Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

PATENTY

0.0
PATENTY

Potřebné ingredience

10-15 VAŘENÝCH BRAMBOR ŠPETKA SOLI 1/2 HRNKU MLÉKA - OSLADIT 50G KVASNIC

Postup přípravy

VYCHLADLÉ BRAMBORY NASTROHÁME NA VÁL, PŘIDÁME SŮL,MLÉKO A KVASNICE - UDĚLÁME KVÁSEK.
PŘIDÁME PODLE POTŘEBY HLADKOU MOUKU, NA HUSTŠÍ TĚSTO,KTERÉ DOBŘE VYPRACUJEME. TVARUJEME KULIČKY, KTERÉ NA HODNĚ POMOUČENÉM VÁLE VYVÁLÍME ASI NA 0,5 CM SILNÉ PLACKY, KTERÉ PEČEME NA PLOTNĚ SPORÁKU, PŘÍPADNĚ NA LITINOVÉM KOLEČKU NA PLYNU PO OBOU STRANÁCH.
UPEČENÉ SKLÁDÁME NA HROMÁDKU NA SEBE, PAK MASTÍME SÁDLEM,MAŽEME POVIDLY,SYPEME MÁKEM A CUKREM A SROLUJEME.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

hanulajdaz 8. 12. 2011, 17:55
hmmm zajímavé, u nás na Slovácku se dělají přesnáky, ale nedává se tam ani mléko ani kvasnice, pouze brambory a mouka , jinak postup stejný (Y)
Mispulka2276 8. 12. 2011, 9:32
Mňam mňam! Moje babička tomu říká - bramborové omelety :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie