(recept
si oblíbilo 331 návštěvníků)
Pařížské řezy - v jednoduchosti je kouzlo

Potřebné ingredience
250g polohrubé mouky, 170g cukru, 80ml oleje, 150ml mléka, 2 lžíce kakaa, prášek do pečiva, 2 vejce. Na pařížský krém: 2 smetany na šlehání, ztužovač šlehačky, 2 tyčinky ledových kaštanů. Navíc: 1 tyčinka Margot
Postup přípravy
Je to vynikající jednoduchý moučník. Lehčí než pařížský dort, ale chuťově možná ještě lepší. Mňam.
Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky. Můžeme ale dozdobit co zrovna máte - ledové kaštany, čokoláda, tatranka...
Všechny suroviny vymícháme do hladkého těsta. Nalijeme na pečící papír a pečeme v předehřáte troubě na 170°C cca 20 minut. Necháme vystydnout.
Nejlépe den předem (ale stačí i 3 hodiny) si uvaříme smetany a necháme v nich rozpustit ledové kaštany. Dala jsem jednu a půl tyčinky (půlku mi ujedla rodina), ale myslím, že úplně stačili. Druhý den vyšleháme se ztužovačem do krému. Natřeme na piškot. Nastrouháme Margot a posypeme pařížský krém. Kdo chce posypat hustěji, použije 2 Margotky. Můžeme ale dozdobit co zrovna máte - ledové kaštany, čokoláda, tatranka...

Těsto upečeme a necháme vystydnout.

Ušleháme pařížský krém a natřeme na piškot

Nakrájíme. Osvědčilo se mi krájet před posypáním Margotkou.

Posypeme nastrouhanou Margotkou a dáme vychladit

Dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Anny84
(upraveno)
16. 8. 2018, 12:54
Výborné a jednoduché
Děkuji za super recept na tyto řezy
Anny




nahlásit
karma75
(upraveno)
15. 8. 2018, 11:59
vyzkouším

nahlásit

lidare
(upraveno)
15. 8. 2018, 11:12


nahlásit

budimericka
(upraveno)
14. 2. 2017, 21:03




nahlásit
Petka77
(upraveno)
12. 3. 2017, 20:47
@budimericka
Můžu se prosím zeptat jaký dávate cukr? Děkuji.
nahlásit

Ninouš
(upraveno)
12. 2. 2017, 19:44
Ráda zkusím.
Díky


nahlásit

pavliiina
(upraveno)
11. 2. 2017, 22:22


nahlásit

lenca 01
(upraveno)
29. 1. 2017, 20:57







nahlásit
kotrlka
(upraveno)
20. 10. 2015, 9:57
Rychlé a dobré, přidala jsem 1ks smetany a ledových kaštanů navíc...protože ten krém je vynikající a já pořád ochutnávám a ochutnávám

nahlásit
laskonka333
(upraveno)
28. 7. 2014, 10:23


nahlásit
brekota
(upraveno)
27. 7. 2014, 8:47
mohu se zeptat,na jak velký pekáč to pečete? děkuji

nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
9. 8. 2014, 13:57
@brekota
25x37cm, ale když bude větší, tak se nic nedějě. Těsto nebude tak vysoké... Ale dobré to bude pořád stejně

nahlásit
P.A.V.L.A
(upraveno)
16. 3. 2014, 10:36



nahlásit
Vlr.Buckova
(upraveno)
16. 3. 2014, 9:19

nahlásit

hanibaros
(upraveno)
16. 8. 2012, 13:15








nahlásit
Alismisa
(upraveno)
17. 4. 2012, 10:01
Radunko, i u nás měly řezy velký úspěch, pekla jsem na větším plechu, proto děkuji i za recept s větším množstvím
. Měly jsme je už s Vaší verzí šlehačky i s klasickou bílou a oboje nám chutnaly, jen se zaprášilo
. Moc děkuji ....krásné jarní dny....Ali





nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
17. 4. 2012, 20:29
@Alismisa
Díky moc za pochvalu. Jsem moc ráda, že jste si pochutnali

nahlásit

Gackulka
(upraveno)
9. 4. 2012, 19:41
Díky za recept
rychlý a výborný
měla jsem s ním doma úspěch
zítra ho nesu do práce tak jsem zvědavá co na to ženy řeknou
doufám že jim bude chutnat tak jako nám






nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
10. 4. 2012, 10:17
@Gackulka
Tak to budu držet palce

nahlásit

Aaalenkaaa
(upraveno)
9. 4. 2012, 13:32
Udělala jsem je, jsou super, hlavně teda že je to fakt jednoduché smíchání všeho najednou dohromady, rychle upečeno.... mě i ten korpus moc chutnal, přišel mi nadýchaný a vláčný, ne jako paní přede mnou.... Příště místo margot zkusím jen postrouhat čokoládou (z velikonočních zajíců
) myslím, že to bude stačit


nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
9. 4. 2012, 18:57
@Aaalenkaaa
Díky. Jsem moc ráda že řezy chutnaly. Jedna paní v komentářích dala nahoru postrouhanou tatranku - to je taky super nápad...

nahlásit

nelinka.micinka
(upraveno)
9. 4. 2012, 11:43
Mňam!

nahlásit
lesimka
(upraveno)
7. 4. 2012, 20:38
Dobrý den,malinko mě korpus připadal težší a to jsem dala více mléka i oleje.Pařížská dobrá,ale postrouhám kaštany ta margot mi připadá,že se tluče s tou pařížskou šlehačkou.Peču opravdu hodně,ale úplný zázrak bych neřekla.Ale šlehajdu si dám do receptů dík,korpus mě neoslovi.
nahlásit
jablcko111
(upraveno)
16. 8. 2012, 13:30
@lesimka
to bolo asi tým, že ste dali viac oleja i mlieka. olej to zákonite urobí ťažím
nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
8. 4. 2012, 9:02
@lesimka
Díky za názor. Nám to chutná přesně tak, jak to je. Ale každému chutná něco jiného... a o tom to je. Vymazlit si recept podle svého.

nahlásit
marfanov
(upraveno)
7. 4. 2012, 8:52
jj, byly tu hitem už před čtyřmi lety http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=12050 jsou vynikající
nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
7. 4. 2012, 9:15
@marfanov
Máte pravdu, jsou vynikající. Tyto řezy jsou od mojí maminky (nebo už od mojí babičky???) - pečeme je, co si pamatuji. Ale žádný recept si nepřisvojuji, protože v podobných obměnách jsou stále stejné už od našich babiček.

nahlásit

papaja1
(upraveno)
6. 4. 2012, 10:09
Nejlepší, nejrychlejší zákusek MMB!!! Už jiný nedělám a všem chutná.
nahlásit
mnamnulka
(upraveno)
6. 4. 2012, 21:12
@papaja1
Díky. Veselé velikonoce



nahlásit