**Šalamounské řezy**jednoduchý, bleskový ..... neokoukaný recept :-)**

Potřebné ingredience
**TENTO RECEPT JSEM OBJEVILA V JEDNOM ZE STARŠÍCH ČÍSEL ČASOPISU APETIT A OD TÉ DOBY PEČU VŽDY,KDYŽ MÁ PŘIJET NEČEKANÁ NÁVŠTĚVA A JÁ NEMÁM ČAS PÉCT ČASOVĚ NÁROČNĚJŠÍ MOUČNÍK............JSOU KRÁSNĚ VLÁČNÉ A KROMĚ KOKOSU JE MŮŽETE POSYPAT NAPŘ.OŘECHY,STROUHANOU ČOKOLÁDOU,NEBO POLÍT ČOKOL.POLEVOU - ZÁLEŽÍ NA VÁS :-) **RECEPT JSEM OPROTI PŮVODNÍMU MALINKO POUPRAVILA** Na plech o vnitřním rozměru 34 x 28cm (samozř.může být i trochu menší,buchta pak bude trošku vyšší a vůbec to nevadí) si připravíme: *440g krupicového cukru (buchta je sladší a tak kdo má raději méně sladkou,stačí 400g cukru)* *1 HERA* * 2 lžíce kakaa holandského typu* * 1 prášek do pečiva* * 300g polohr.mouky* * 4 vejce* * 180ml rumu (mám zkušenost,že stačí tak 120ml)* * 250ml mléka (v původ.receptu je místo mléka použita voda) * kokos na posypání (nebo např.ml.ořechy,strouhaná čokoláda atd.)*
Postup přípravy
2) Zbytek hmoty doporučuji přendat z kastrolku do vyšší mísy. Přidejte žloutky, mouku s práškem do pečiva a promíchejte. Bokem si ušlehejte dotuha bílky a opatrně vmíchejte do těsta.
3) Těsto nalejte do pekáčku vyloženým pečícím papírem a pečte pozvolna 160C horkovzduch cca 20-25min. Propečení těsta otestujte špejlí. Nesmí být vyschlé,ale vláčné.
4) Po upečení ihned polévejte odebranou směsí s rumem - poleva se krásně vpije do moučníku. Na závěr posypte kokosem,nebo čím máte rádi.
Řezy jsou krásně vláčné ještě třetí den po upečení :-)
TIP: Do těsta můžete ještě přidat rozinky předem namočené v rumu :-)

**Tentokrát jsem sypala půl kokosem a půl ml.lístkovými ořechy**

:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu







































































































































































