Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 16 návštěvníků)

Nakládaná krůtí křídla na bylinkách a bílém víně - VÝBORNÉ

0.0
Nakládaná krůtí křídla na bylinkách a bílém víně - VÝBORNÉ

Potřebné ingredience

2 krůtí křídla (stehno), olej, 5-6 rozmačkaných stroužků česneku, čerstvé nebo sušené bylinky nasekané nebo drcené- rozmarýn, tymián, majoránka, libeček, hl. petrželka, saturejka, šalvěj, máta, ml. bílý pepř, dijonská hořčice 2 lžičky , bílé víno 0,1l (popř. bílý vinný ocet), balsamiko ocet 1 lžíce, pár kapek citronové šťávy, med 1 lžíce, špetka ml. zázvoru, špetka chilli, sůl, ml. červená paprika na závěr.

Postup přípravy

Nejprve si umícháme ze všech ingrediencí (kromě papriky) marinádu, ochutnáme a popř ještě dochutíme. Krídla nebo stehna si ze všech stran nařízneme, vetřeme marinádu do zářezů potom potřeme na povrchu a necháme přikryté nebo v sáčku marinovat min. 24hod. Rozehřejeme troubu na 200 stupňů, do pekáče naskládáme maso, polijeme zbytkem marinády, podlijeme horkou vodou a zavřené pečeme 30 min, poté stáhneme teplotu na 150 stupňů a další cca 2,5 hod zakryté pečeme. Až je maso měkké, odebereme trochu výpeku, přisypeme papriku a touto směsí maso mašlovačkou potřeme. Takto odkryté ještě dopékáme cca 30 min, až se nám udělá kůrčička. Podáváme s rozpečenou bagetou, rýží nebo mačkanými brambory s horou zelenihového salátu a bílým vínem. Dobrou chuť. Foto mám vypůjčené, křídla se mi zrovna pečou v troubě..... :)

Po 1,5 h pečení.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie