Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Levné, rychlé, dobré a je toho hóóódně - KRUPICOVÝ VLAŠÁK

0.0
Levné, rychlé, dobré a je toho hóóódně - KRUPICOVÝ VLAŠÁK

Potřebné ingredience

Další hraní s krupicovým těstem.. na něj je potřeba 0,5l vody, 0,25l HRUBÉ krupice, 6 lžic oleje, sůl --- a ten zbytek - 50ml majonézy, jeden bílý jogurt, olej, 2-3 kyselé okurky + trochu láku na okyselení, 10dkg uzeniny (dietní salám, v nóbl verzi šunka), 5 lžic hrášku, já dávám i 2 vařená vejce, i když správně do vlašáku nepatří, malá cibule - tu já zase nedávám, cukr, sůl, pepř, kmín, paprika - co kdo rád

Postup přípravy

Připravíme si těsto - do osolené vroucí vody s olejem za stálého míchání vsypeme krupici a mícháme, mícháme, dokud se těsto nepřestane lepit na hrnec (nejlepší je teflonový, ale já dělám i v nerezu) a nevytvoří jednolitou kouli (trvá to tak dvě tři minutky - plamen by měl být co nejmenší). Je to vlastně odpalované těsto, detaily v postupu. Těsto necháme vychladit, rukou uděláme placku a nakrájíme na kostičky asi 1 cm.
Přidáme všechny ostatní ingredience a dochutíme, jak to máme rádi. Nejlepší je nechat odležet do druhého dne. Je toho přes litr, takže pokud krmíte chlapy nebo puberťáky, bude na chvilku pokoj!

míchání, míchání, žádné flákání

těstíčko

a nakrájet - stejně se to při závěrečném promíchání trochu rozpadne, tak si ani moc nedávám záležet..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Janci 25. 1. 2008, 0:25
No tak to jsem na to teda zvědavá... :-o *-) ;-) :-D Zkusím, ale písněte ještě jak to vlastně chutná :-)
alimama 31. 1. 2008, 13:07
@Janci Jako vlašák - skoro.. (H) Jani, pokud jste zvědavá, musíte vyzkoušet, třeba jen v menší dávce a uvidíte, jestli se u Vás doma ujme.. (L)
lumka 24. 1. 2008, 22:09
Tak já dělám vlašák doma dost často,ale měla bych strach z tohoto že tam bude ta krupice cítit. :-| :-oMůžete mo říct,jest-li jo nebo ne? (F)
alimama 25. 1. 2008, 9:39
@lumka Když se to nechá rozležet, tak se tam ta krupice docela ztratí - chuťově to není poznat a "hmatově" nám to nijak nevadí. :-$ Netvrdím, že bych ho dala na chlebíčky při slavnostní příležitosti, ale na všední den je moc dobrý. Chce to prostě zkusit, třeba z poloviční dávky - buď Vaší rodině zachutná, nebo ne.. :-p (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie