Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 8 návštěvníků)

Lasagne s mletým masem

0.0
Lasagne s mletým masem

Potřebné ingredience

Suroviny:asi 160g rajčat. protlaku, 3 lžíce másla, 500g mletého masa, 1 balíček lasagní,30g niva sýr, 1/2 sáčku koření na špagety Vitana, 3 lžíce hlad. mouky, pepř, kečup, cukr, sůl, strouhaný sýr, olej, mléko, máslo nebo olej na vymazání formy

Postup přípravy

Postup.... Nejprve si uděláme omáčku- mleté maso prudce osmahneme na trošce oleje, zasypeme kořenící směsí na špagety, přidáme rajčatový protlak, krátce promícháme a zalijeme horkou vodou. Přidáme trochu kečupu, cukru a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v trošce vody. Necháme 20 min provařit. Připravíme si lasagne. Máme-li ty, co se předem nemusí vařit, je lepší, je-li omáčka trochu řidší. Lépe se částečně vsákne do těstovin.


Omáčka- na másle si připravíme světlou jíšku, tu na chvíli odstavíme z plotny a zalijeme jí horkým mlékem,pak přidám nivu.Pak opět dáme na plotnu a za stálého míchání necháme zhoustnout do požadované konzistence. Když nám bude hustota bešamelu vyhovovat, dochutíme jí solí, pepřem a event. strouhaným muškát. oříškem. Připravíme si zapékací nádobu, tu vymažeme máslem a její dno vyložíme připravenými lasagnemi. Na ně nalijeme omáčku s mletým masem a na ni část bešamelu. Opět poklademe těstoviny a vrstvy stále opakujeme pokud máme suroviny. Poslední vrstvu nám tvoří lasagne hustě posypané strouh. sýrem. Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 20-30min (dle doporuč. doby na obale od lasagní).

MOOOC DOBRÉ

Připravíme, bešamelovou omáčku a mletý na pánvi

Mísu vymažeme olejem,a do spou dáme bešamel,potom lazaně,mletý,sýr a střídáme

střídáme bešamel,potom lazaně,mletý,sýr

navrstvno a dáme péct

hotovo

a mužeme podávat,dobrou chut

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie