Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 57 návštěvníků)

Kuřecí nebo krůtí prsa na paprice

0.0
Kuřecí nebo krůtí prsa na paprice

Potřebné ingredience

1 velká nebo 2 menší cibule (my cibuli milujeme, tak někdy dáváme i trochu víc), kuřecí nebo krůtí prsa nakrájená na kostky (od oka, kolik sníte), máslo, 2 naběračky vývaru, půlka kelímku smetany ke šlehání (případně celej, pokud máte rádi smetanovější omáčky), mletá sladká paprika (a dá se přidat i trochu pálivé), sůl a pepř (pokud do vývaru nedáváte bobkový list, pepř a nové koření, tak můžete přidat i to), troška rajského protlaku (tak jedna lžička až lžíce), trocha oleje

Postup přípravy

Tohle jídlo asi děláme skoro všechny, já se přidám se svým receptem. V kastrolu na troše oleje si nechám rychle zatáhnout ze všech stran kuřecí nebo krůtí prsa (já dělala krůtí). Ty pak z kastrolu vyndám, přidám trochu másla, nechám rozehřát a přihodim cibuli nakrájenou na drobno. Když ta začne zlátnout, vrátim maso a celé to zapráším paprikou (my máme rádi, když je omáčka hezky červená, takže dávám hodně sladké a lžičku pálivé). To pořádně zamíchám a nechám chviličku opéct. Pak vmíchám lžíci rajčátkového protlaku a zase nechám chvilku opéct. To všechno pak zaleju vývarem (většinou dělám souběžně i polívku a ubírám rovnou z vývaru na ní, případně beru zamraženej vývar z mrazáku, masox nám v tom nechutná). dám ho tam asi tolik, aby koukaly špičky kostek masa. Když nemám ve vývaru bobkový list, tak přidám jeden nebo dva do omáčky a přikreju pokličkou. Nechám dusit, dokud maso nezačne být měkké. Čas od času zamíchám. Pak pokličku sundám a nechám odvařit zbytečnou vodu. Když je to tak akorát, vmíchám smetanu a nechám ještě chviličku provařit. Jak dávám hodně cibule, tak není potřeba zahušťovat jíškou. vývar dávám už když je osolený, tak ani nemusím moc dosolovat, takže už jen dám trochu čerstvě umletýho pepře a mám hotovo :)) Kdo má radši hladší omáčky, může ji ještě rozmixovat, aby tam nebyly vidět kusy cibule. Miláček ji má nejradši s rýží, malá s vrtulema, já s širokejma nudlema. Tohle je můj dnešní oběd, byla k včerejšímu obědu, tak je ohřátá v mikrovlnce, takže už nedrží tak hezky pohromadě :-( Když vím, že už ji druhý den nebudu ohřejvat, ale že to sníme všechno, po sundání z plotny ještě vmíchám kousek studeného másla, omáčka hezky zvláční.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Raguella 19. 5. 2019, 15:44
Dobrý den,dnes jsem uvařila podle Vašeho receptíku a můžeme jen pochválit (Y) (jidlo),moc jsme si pochutnali. :-) Děkuji za receptík a určitě zase někdy moc ráda uvařím znovu. (clamp) (hello) (L)
malacek 13. 12. 2013, 13:47
Moc děkujeme za super receptík, dělala jsem poprvé, protože jsem k tomuto jídlu měla averzi ze školní jídelny ,-). Mooooc dobré je to |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)!!! Krásné (banky) (andel) (darecek)
Zuzka H. 3. 4. 2013, 11:33
Právě dovařeno, omáčka je moc dobrá!!! |:o) (Y) Ukládám mezi oblíbené, Zuzka. (F)
Lucy Ash 21. 5. 2013, 22:27
@Zuzka H. Super, jsem moc ráda, že chutná :-) já ji takhle hodně paprikovou mám nejradši, je to naše (Y)
Mili01 12. 2. 2013, 14:08
Dělala jsem z krůtího masa, musím se přiznat, že tento recept jsem od maminky neokoukala, jen jsem si tak vzpomněla, že něco takového existuje a jsem ráda, že jsem natrefila na Vaší verzi! Malá to s těstovinama slupla jako malinu, já nechápala :-D a nám s mužem tedy taky moc chutnalo! Skvělý recept! (Y) moc děkuji a ukládám do své kuchařky!
Lucy Ash 21. 5. 2013, 22:28
@Mili01 tak to je super! (Y) Naše (X) ji taky zbožňuje
Franzovka 14. 11. 2012, 19:50
já dávám celé stehenní řízky, které jsou šťavnatější, jinak ale kuře na paprice vařím stejně jako vy a je to opravdu bašta! Zkuste ještě do hotové omáčky přidat oříšek másla, krásně ji zjemní.
Martina N. 22. 8. 2012, 13:10
Výborný recept, dnes jsem vařila podle Vás, mé děti jsou děsně vybíravé a málokdy se zavděčím oběma najednou a dnes to sluply bez pobízení!! (Y) (Y) (Y)Takže velká chvála!!! (clamp) (clamp) (clamp) Mějte se krásně,přeji Vám krásný zbytek léta. Martina,Adámek a Kristýnka (plavec) (hello) (hello)
Lucy Ash 23. 10. 2012, 11:43
@Martina N. No tak to je supeeeeer (Y) my to naštěstí máme zatim snazší, máme jen (X) nevim, co budu dělat pak ,-)
Aluch 13. 5. 2012, 9:37
Luci (F) díky za inspiraci................nevěděla jsem co vařit a pak narazila na Váš receptík. Byla to mňamka (jidlo) Alena (hello)
Lucy Ash 16. 5. 2012, 12:10
@Aluch Tak to je super, že vám chutnalo, já to taky většinou dělám, když nevím coby ,-)
BarboraFrolova 7. 5. 2012, 13:58
mňam, hned dneska vyzkouším
jarka1477 12. 5. 2012, 17:31
@BarboraFrolova dobrý, zítra uvařím ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie