(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Zelený chřest s holandskou omáčkou
Potřebné ingredience
chřest, 2 žloutky, 100g másla, citronová štáva-2 lžíce, sůl,pepř
Postup přípravy
Ořízneme spodky chřestu a vhodíme je do zeleninové polévky,tam se uvaří a budou výborné.Zbylý chřest svážeme a vaříme v osolené,oslazené vodě s trochou citronové štávy a chlebovou kůrkou(kvůli pohlcení hořkosti) asi 10 minut.
Žloutky šleháme s trochou vody(asi 2 lžíce) až změní barvu -nebudou tak žluté, dále je šleháme nad párou asi tři minuty,vlijeme rozpuštěné teplé máslo,ze kterého jsme sebrali pěnu, osolíme,opepříme a ochutíme asi 3 lžícemi citronové štávy.
Omáčkou přelejme chřest. Omáčka je moooc dobrá,i když se to dle ingrediencí nezdá.
Množství surovin je na 1 porci.
Žloutky šleháme s trochou vody(asi 2 lžíce) až změní barvu -nebudou tak žluté, dále je šleháme nad párou asi tři minuty,vlijeme rozpuštěné teplé máslo,ze kterého jsme sebrali pěnu, osolíme,opepříme a ochutíme asi 3 lžícemi citronové štávy.
Omáčkou přelejme chřest. Omáčka je moooc dobrá,i když se to dle ingrediencí nezdá.
Množství surovin je na 1 porci.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
mimicek
(upraveno)
6. 6. 2018, 20:10
newberry
(upraveno)
9. 5. 2013, 17:36
luxusm yjsme si s manželemmoc pochutnali, ovšem děti zabít mˇalo