Zobrazit přihlášovací formulář

Zeleninová jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Zelený chřest s holandskou omáčkou

0.0
Zelený chřest s holandskou omáčkou

Potřebné ingredience

chřest, 2 žloutky, 100g másla, citronová štáva-2 lžíce, sůl,pepř

Postup přípravy

Ořízneme spodky chřestu a vhodíme je do zeleninové polévky,tam se uvaří a budou výborné.Zbylý chřest svážeme a vaříme v osolené,oslazené vodě s trochou citronové štávy a chlebovou kůrkou(kvůli pohlcení hořkosti) asi 10 minut.
Žloutky šleháme s trochou vody(asi 2 lžíce) až změní barvu -nebudou tak žluté, dále je šleháme nad párou asi tři minuty,vlijeme rozpuštěné teplé máslo,ze kterého jsme sebrali pěnu, osolíme,opepříme a ochutíme asi 3 lžícemi citronové štávy.
Omáčkou přelejme chřest. Omáčka je moooc dobrá,i když se to dle ingrediencí nezdá.
Množství surovin je na 1 porci.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mimicek 6. 6. 2018, 20:10
(Y) (Y) (Y)
newberry 9. 5. 2013, 17:36
luxusm yjsme si s manželemmoc pochutnali, ovšem děti 8o| zabít mˇalo (facky)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie