(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Tvarohové lívanečky
Potřebné ingredience
1/4 kg měkkého tvarohu, 2 vejce, 1/16 l mléka, z bílků sníh, 60 g polohrubé mouky, 1 - 2 lžíce moučkového cukru, sůl,1 vanilkový puding
Postup přípravy
V míse utřete žloutky s cukrem, přidejte tvaroh, sůl, mouku,vanilkový pudink a mléko. Ušlehejte z bílků sníh. Nejdříve přidejte do těsta 1 - 2 lžíce sněhu, aby bylo řidší před přidáním ostatního sněhu.
Hotové lívance podávejte cukrované se skořicí nebo s jahodami a šlehačkou,či džemem a tvarohem.
Ozdobte dle své fantazie.
Pro diabetiky můžeme udělat bez cukru a použijeme Dia marmeládu nebo džem.
Dobrou chuť přeji...:)
Hotové lívance podávejte cukrované se skořicí nebo s jahodami a šlehačkou,či džemem a tvarohem.
Ozdobte dle své fantazie.
Pro diabetiky můžeme udělat bez cukru a použijeme Dia marmeládu nebo džem.
Dobrou chuť přeji...:)
Připravíme si všechny suroviny
Našleháme sníh z bílů
K žloutkům přidáme cukr,pro Diabetiky nepřidáváme
K žloutkům přidáme tvaroh a postupně přidáváme další suroviny
Hotové těsto
Rozehřejeme lívanečník nebo pánev a lžící dáváme do rozpáleného oleje
Smažíme
Smažíme do zlatova
Osmažené
Obalit můžete ve skořici smíchanou s cukrem
Zdobené marmeládou a tvarohem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Machja
(upraveno)
27. 8. 2008, 13:22
Dnes jsme měli k obědu skvělé, jednoduché a výborné . Jen jsem musela přidat mléka, těsto bylo moc husté Určitě budeme dělat častěji a z dvojité dávky
Sweetty
(upraveno)
10. 10. 2007, 20:30
Tak jsem je dneska udělala a jsou báječné. Akorát příště budu muset udělat dvojitou porci . taky bych řekla, že jsou zdravější než klasický lívanečky, skoro žádná mouka.
skrhacka
(upraveno)
29. 3. 2007, 15:09
Právě jsem je nachystala své rodince jako překvápko k večeři.....musela jsem ochutnat a asi budu bez večeře....nezbydou...jsou úžasné a rychlé. Všem moc doporučuji. Mázla jsem je pomazánkovým máslem marmeládou a jsou supr. děkuji za návod. Míša
stencon
(upraveno)
28. 3. 2007, 18:02
byly dnes k obědu a mňamka. Nenapijou tolik tuku jako klasické. Jen jsem slepovala 2 kusy jak jsme zvyklí a nahoru jsem dala lžičku zakys. smetany - dobrůtka