(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Tvarohové lívanečky

Potřebné ingredience
1/4 kg měkkého tvarohu, 2 vejce, 1/16 l mléka, z bílků sníh, 60 g polohrubé mouky, 1 - 2 lžíce moučkového cukru, sůl,1 vanilkový puding
Postup přípravy
V míse utřete žloutky s cukrem, přidejte tvaroh, sůl, mouku,vanilkový pudink a mléko. Ušlehejte z bílků sníh. Nejdříve přidejte do těsta 1 - 2 lžíce sněhu, aby bylo řidší před přidáním ostatního sněhu.
Hotové lívance podávejte cukrované se skořicí nebo s jahodami a šlehačkou,či džemem a tvarohem.
Ozdobte dle své fantazie.
Pro diabetiky můžeme udělat bez cukru a použijeme Dia marmeládu nebo džem.
Dobrou chuť přeji...:)
Hotové lívance podávejte cukrované se skořicí nebo s jahodami a šlehačkou,či džemem a tvarohem.
Ozdobte dle své fantazie.
Pro diabetiky můžeme udělat bez cukru a použijeme Dia marmeládu nebo džem.
Dobrou chuť přeji...:)

Připravíme si všechny suroviny

Našleháme sníh z bílů

K žloutkům přidáme cukr,pro Diabetiky nepřidáváme

K žloutkům přidáme tvaroh a postupně přidáváme další suroviny

Hotové těsto

Rozehřejeme lívanečník nebo pánev a lžící dáváme do rozpáleného oleje

Smažíme

Smažíme do zlatova

Osmažené

Obalit můžete ve skořici smíchanou s cukrem

Zdobené marmeládou a tvarohem
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Machja
(upraveno)
27. 8. 2008, 13:22
Dnes jsme měli k obědu
skvělé, jednoduché
a výborné
. Jen jsem musela přidat mléka, těsto bylo moc husté
Určitě budeme dělat častěji a z dvojité dávky







nahlásit

Sweetty
(upraveno)
10. 10. 2007, 20:30
Tak jsem je dneska udělala a jsou báječné.
Akorát příště budu muset udělat dvojitou porci
. taky bych řekla, že jsou zdravější než klasický lívanečky, skoro žádná mouka.










nahlásit
skrhacka
(upraveno)
29. 3. 2007, 15:09
Právě jsem je nachystala své rodince jako překvápko k večeři.....musela jsem ochutnat a asi budu bez večeře....nezbydou...jsou úžasné a rychlé. Všem moc doporučuji. Mázla jsem je pomazánkovým máslem marmeládou a jsou supr. děkuji za návod. Míša


nahlásit

stencon
(upraveno)
28. 3. 2007, 18:02
byly dnes k obědu a mňamka. Nenapijou tolik tuku jako klasické. Jen jsem slepovala 2 kusy jak jsme zvyklí a nahoru jsem dala lžičku zakys. smetany - dobrůtka

nahlásit