Zobrazit přihlášovací formulář

Vepřové maso

Přidat recept
(recept si oblíbilo 27 návštěvníků)

Domácí vepřová konzerva

0.0
Domácí vepřová konzerva

Potřebné ingredience

1kg plece, 0,5kg bůčku s kůží, sůl, voda

Postup přípravy

Maso nakrájíme na větší kousky, kůži z bůčku seřízneme a nakrájíme (podle počtu sklenic). Mao napěchujeme do umytých sklenic, navrch dáme kousek kůže a sůl (menší sklenice asi 1/2 lžičky, větší 1 lžička), zalijeme 1/2 - 1 lžící vody. Zavíčkujeme a vaříme 2 hodiny, druhý den dalších 1 až 1 a 1/2 hodiny. Ve vodě, ve které se vařily necháme i vychladnout.

...

...

...

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

GABAPAV 23. 4. 2017, 11:02
Dobrý den,děkuji za super recept.Vše podle návodu a naprostá bomba.Možná trochu více bůčku,kvůli rosolu. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
li.za.rd 23. 4. 2017, 21:11
@GABAPAV Jsem ráda, že vám chutná. Kvůli rosolu ideálně sehnat víc kůže... (Y)
mamca3 27. 9. 2012, 11:09
Dobrý den tak musím zkusit Váš receptík na vepřovku , ale je tam opravdu tak málo vody? :-$ jen jednu lžičku ono to asi pustí že jo. Děkuji a pak dám vědět co jsem vytvořila ,-)
li.za.rd 28. 9. 2012, 14:56
@mamca3 Jo, jo vody stačí trochu, maso pustí šťávu (F)
avynka 23. 8. 2012, 0:12
Mariko, mám ve svých receptech svou domácí vepřovku taky, ale do skleniček se dává maso již hotové. Je to dobrůtka. Ale teď se chystám na tuto vaši variantu, protože si pamatuji z mladých let, že jsem ji jídávala u kamarádky a byla to taková dobrota, že nešlo odolat (Y) (Y) (Y). Až to vyzkouším, napíšu a nafotím výsledek (F)
dolik76 24. 7. 2012, 10:52
Musí tam být ten bůček a proč s kůží,když ji stejně odkrojím? *-)
jaja.m 24. 7. 2012, 10:56
@dolik76 My bůček nedáváme, ale kůži ano (u nás se dá koupit samostatně), je tam kvůli tomu, aby se vytvořil "sulc".
li.za.rd 24. 7. 2012, 17:05
@jaja.m A není to bez bůčku suché?
dolik76 24. 7. 2012, 11:02
@jaja.m Jo aha, takže ten bůček tam být nemusí, jen ta kůže, už to chápu a dát ji dolů nebo nahoru? Zkusila bych udělat, na svačinu do práce pro (svatba) by to bylo dobré
jaja.m 24. 7. 2012, 11:07
@dolik76 Tak my dáváme do plechovek, takže dáme nahoru i dolů "čtvereček", ale ty jsou větší. Myslím, že u menší sklenice stačí jen dole.
maroušek 24. 7. 2012, 10:22
Taky děláme (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie