Rychlá buchta s karamelovou drobenkou
Potřebné ingredience
Na těsto: 1 hrnek polohr.mouky, 1 hrnek hrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 hrnek mléka, 1/3 hrnku oleje, 1vejce, 1 prášek do pečiva nebo trochu sody (můžno přidat i trošku rumu)Broskvový, švestkový nebo meruňkový kompot, příp.čerstvé ovoce (jahody, maliny, švestky,rybíz...).Na drobenku: hladká mouka, cukr krupice, máslo, jedna karamelová sušenka (sušenku musíme najemno rozdrtit!)
Postup přípravy
Všechny inkredience na těsto smícháme. Vylijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku nebo formy. Dáme pokrájené ovoce a zasypeme drobenkou. Šoupneme do trouby na cca 30-40min při 180°C.
Po upečení přelijeme rozpuštěným máslem, ve kterém jsme rozmíchali pár kapek rumu. A pak už jen papkáme :-)
Tenhle koláč peču, když není co k snídani. Je to rychlovka :-)
Po upečení přelijeme rozpuštěným máslem, ve kterém jsme rozmíchali pár kapek rumu. A pak už jen papkáme :-)
Tenhle koláč peču, když není co k snídani. Je to rychlovka :-)
Po rozrojení...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
LeninH
(upraveno)
29. 3. 2008, 11:22
Saši, te´d ze sebe udělám blbku,ale jakou karamelovou sušenku myslíte? A jak velkou ? Jinak už to mám také vytisknuté a 100% dám vědět jak chutnalo Lenka