Nadýchaná kefírová buchta s marmeládou a drobenkou

Potřebné ingredience
Těsto: 2 hrnky polohrubé mouky (hrnek 1,5 hrnku krystalového cukru 1x vanilkový cukr 2 vejce 2 hrnky kefíru 3/4 hrnku rostlinný olej kůra z pořádně omytého citronu 1x kypřící prášek do pečiva meruňková marmeláda (i jiná) Drobenka: hrubá mouka máslo mletý cukr mletá skořice dle chuti (kdo nemá rád, nemusí ji tam dávat vůbec)
Postup přípravy
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy (výška těsta tak 3-4 cm) a povrch pokapeme marmeládou - ideální je meruňková, ale může být i jiná nebo jako já - směs dvou chuťově sladěných marmelád). Marmeládou nešetřete. A nakonec těsto zasypejte připravenou drobenkou., které nemusí být mnoho.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, vložte do ní formu a pečte 20–25 minut, až okraje zrůžoví. Udělejte zkoušku špejlí a pokud se těsto nelepí, je hotovo. .
Je to skvělá rychlovka, která překvapí svou nadýchaností i chutí, i když se vše míchalo v jedné míse. Vyzkoušejte :-) !
Vhodné i pro nezkušené kuchařinky :-) !!

Před pečením ...

Vrstvení marmelády + drobenka

po upečení

detailní foto

detailní foto

zátiší s vidličkou :-)

Dobrou chuť !!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu




































